Dvoetažni stan za mladi par: sjajno spajanje starog s novim u prostoru od 90 kvadrata

Małgorzata i Andrzej Bacik iz poljskog studija MM Architekci Design odgovorni su za dizajn i realizaciju ovog interijera koji je prošao temeljitu adaptaciju i zaodjenuo se u vintage ogrtač, koji je trenutno vrlo popularan.

 


Stan koji vam predstavljamo zauzima dvije etaže. Mladi par ima na raspolaganju 45 kvadrata u prizemlju i isto toliko na katu. Za dvije osobe ova je površina od 90 četvornih metara sasvim dovoljna kako bi zadovoljila njihove potrebe.

Foto i stajling: Anna Bacik

Za izgled i raspored u interijeru koji je prošao adaptaciju, zaslužan je studio MM Architekci. Neki od pregradnih zidova u renovaciji su uklonjeni ili pomaknuti, kuhinja je spojena s dnevnim boravkom, stvoren je dodatni prozor u dnevnom prostoru, preinačene su stepenice i promijenjen položaj kupaonice u prizemlju.

Foto i stajling: Anna Bacik

Zahvaljujući tim zahvatima, arhitekti su bolje organizirali prostor i iskoristili gotovo svaki raspoloživi kutak. Na katu su uredili spavaću sobu i kupaonicu, a dvije male prostorije spojili su u jednu veću, namijenjenu biblioteci i odmaranju. U budućnosti vlasnici planiraju ugraditi teretanu u još neizgrađeno potkrovlje.

Foto i stajling: Anna Bacik

Što se tiče unutarnjeg uređenja, zahtjevi vlasnika bili su jednostavnost i funkcionalnost s vintage atmosferom. Htjeli su da se u uređenju spaja novo sa starim. Inspiracija su bili starinski blagovaonski stolci, koji su obiteljsko nasljeđe. Tako su željeli dobiti toplinu i bezvremenski štih u prostoru. Zato u prostoru, stolica, ima drugih starinskih komada poput noćnih ormarića i klub stolića koji su nabavljeni u dućanu antikviteta.

Tu su i originalne dizajnerske fotelje Józefa Chierowskog s novim presvlakama.

Foto i stajling: Anna Bacik

Uz starinske komade tu su i moderni komadi, uključujući i namještaj izrađen po mjeri (kuhinja, police, ugradbeni ormari, ormarići u kupaonici…), a prema nacrtima arhitekata. Sve to stvara divnu eklektiku.

Foto i stajling: Anna Bacik

Rasvjeta je također eklektična: moderne, minimalističke cijevi i  AQForm zidne svjetiljke  u kontrastu su sa staromodnim svjetiljkama koje možete pronaći na internetu. U kući dominira bijela boja, oživljena akcentima smeđe, crne i intenzivnijih boja.

Foto i stajling: Anna Bacik

 

 

Komentari