Makeover u domu blogerice: promjena stila i atmosfere spriječila je monotoniju i donijela osvježenje

Svaki interijer, bez obzira kako lijepo bio uređen treba povremeno osvježenje. To je način da izbjegnemo monotoniju i opet uživamo u svoja četiri zida, naročito ako izmijenimo i pokoji komad namještaja te promijenimo stil. Pogledajte kako je dizajnerica Irina Povarova to učinila u stanu jedne blogerice.

 


Koliko volimo adaptacije i namještanja od nule, jednako toliko volimo i makeovere – djelomična preuređenja u interijeru. Donose promjenu i svježinu te se tako razbija monotonija pa se prostor čini kao da je posve drugačiji. Neki makeoveri, koji su malo opsežniji i odnose se i na izmjenu namještaja mogu donijeti novi stil i atmosferu.

Kako to izgleda, možete vidjeti na primjeru stana od 63 kvadrata kojeg vam predstavljamo.

Foto: Nika Gigolaeva

Fokusiranje na prirodne materijale

Dizajnerica Irina Povarova iz studija IP Interiors osmislila je preuređenje ovoga interijera za jednu blogericu.

Prostor se dijeli na socijalni i privatni, a povezan je uskim hodnikom. S jedne strane nalazi se hodnik s velikim ugradbenim ormarom, kuhinjom i dnevnim boravkom u kojem je i blagovaonica, a s druge strane je jedna velika prostorija koja je spoj spavaće, garderobe i radne sobe.

Stan je renoviran prije nekoliko godina, no klijentica ga je htjela osvježiti, promijeniti stil i dojam prostora. Iznimka je jedino kupaonica koja nije doživjela promjene.

Dizajnerica se željela fokusirati na prirodne materijale u dekoru, zamijeniti sav namještaj ali bez preuređenja prostora. Odabrala je prirodne nijanse i teksture kako bi postigla najugodniji doživljaj interijera.

Foto: Nika Gigolaeva

Mirna atmosfera za opuštanje

„Odustali smo od velike količine rasvjete u prostoriji, dodavši samo akcentnu rasvjetu u blagovaonici i u kuhinjskom elementu. Ostatak svjetla u interijeru igra sporednu ulogu. Odlučili smo se za neutralne nijanse bež i bijele boje, malo sive i smeđe, koje stvaraju najugodniju atmosferu. U prostoru je obilje svjetla i zraka, jednostavnih oblika, pametno organiziranog prostora, funkcionalnog dekora  – što doprinosi mirnoj atmosferi pogodnoj za opuštanje”, kaže autorica projekta.

Dizajnerica Irina Povarova / Foto: Liza Tikhomirova

Strop je izrađen od gips ploča, a zidovi su ukrašeni dekorativnom žbukom. U interijeru je korišteno prirodno drvo za viseće police, a izrađen je i namještaj po mjeri. Prozori imaju drvene rolete koje stvaraju prekrasne sjene. Pletenice, tekstil na jastucima i tepisi dodaju teksture koje interijer čine složenijim i zanimljivijim.

Garnitura u dnevnom boravku je ostala ista, neutralna je i nije u sukobu s novim elementima u prostoru i novim stilom.

Foto: Nika Gigolaeva

Novi krevet u spavaćoj sobi

U spavaćoj sobi uklonjene su teške tamne zavjese i glomazni krevet. Umjesto toga uzet je elegantniji model, a na prozore su postavljene rolete i lagani til. Prostor je odmah postao svjetliji i prozračniji. Nježne viseće svjetiljke pridonijele su ugodnoj atmosferi, a ogledalo u pletenom okviru i ormarići od ratana naglasili su posebnost interijera.

Foto: Nika Gigolaeva
Foto: Nika Gigolaeva

Više o ovom projektu kao i sve ostale informacije o radu dizajnerice možete saznati putem maila dizajnerice: ip.interiorsdesign@gmail.com

 

Komentari