Iz studija Mirjane Mikulec: nenametljiva moderna elegancija u stanu preuređenom za najam

Vodimo vas u jedan stan za najam iza čijeg izgleda stoji studio Mirjane Mikulec. Zadatak Mirjane Mikulec i njezinog tima bilo je urediti kuhinju, blagovaonicu, spavaću sobu i kupaonicu.

 


Stan kojeg vam predstavljamo ima nešto manje od 50 kvadrata, nalazi se u centru Zagreba i namijenjen je najmu. Zadatak studija Mirjane Mikulec bio je urediti kuhinju, blagovaonicu, spavaću sobu i kupaonicu.

Krenimo s kuhinjom… Ova prostorija je mala i uvučena u nišu te zauzima površinu nešto manju od 4 kvadrata. Dizajenerica se prilagodila početnom stanju, odnosno postojećoj keramici i izvodima, pa je L oblika.

“Klijenti su poželjeli elegantan i suvremen izgled kuhinje pa smo se odlučili za kombinaciju jednostavnih fronti s integriranim ručkicama, tamnog stakla i radne ploče i zidine obloge u istom dekoru”, opisuje kuhinju dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Marko Cindrić

Staklene fronte na garderobnim ormarima i kuhinjskim ormarićima sve su češći izbor kako klijenata, tako i arhitekata, a posebno dobro izgledaju one u tamnom staklu koje prostoru daju dubinu.

“Aparat za kavu neizostavan je u svakoj kuhinji pa tako i u ovoj. Kada ga birate obratite pažnju na njegov izgled i veličinu kako bi se dobro uklopio u kuhinju”, savjetuje dizajnerica.

Blagovaonica je također jednostavnog, ali vrlo elegantnog izgleda. Zato je birana jednostavna baza koja je naglašena  minimalističkim štukaturama i rasvjetom. Bazu je pratio i odabir komadnog namještaja. Okrugli stol i stolci bogate teksture stvorili prostor za uživanje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Marko Cindrić

Kupaonica ima 5 kvadrata i rađena je potpuna adaptacija koja je uključivala i promjenu instalacija i keramike. Klijenti su poželjeli kupaonicu jednostavnog i neutralnog izgleda koja je laka za održavanje. Zbog toga je birana jednostavna keramika u bež nijansi. Kako bi se ipak izbjegla monotonija s obzirom na to da je sve u neutralnim nijansama, birani su  materijali koji imaju bogatu teksturu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Marko Cindrić

“U spavaćoj sobi dočekao nas je ugradbeni ormar koji su klijenti htjeli zadržati. Budući da je u dobrom stanju i neutralnog izgleda to nam nije predstavljalo nikakav problem. S obzirom na to da je riječ o stanu za najam bilo je važno da je krevet udoban kao bi se gosti mogli opustiti i naspavati. Zato je upravo on bio glavni komad uređenja”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

Kako bi se prostor spavaće sobe dodatno obogatio i stvorilo u njemu oazu za odmor zidovi su dekorirani tapetom i drvenim letvicama koje su unijele toplinu u prostor.

 

Pogledajte u video prilogu kako izgleda svaki kutak ovog lijepog i elegantnog stana!

Komentari