Dvoetažni stan u svijetlim tonovima obiluje toplinom i dobrim prostornim i stilskim rješenjima

Dizajneri iz studija Kwadraton su ovaj projekt duhovito nazvali English Breakfast (Engleski doručak) koji jasno upućuju na glavnu inspiraciju u uređenju doma na dvije etaže. Zavirite u njega i oduševite se dobrim, bezvremenskim idejama!

 


Poljski studio Kwadraton potpisuje projekt uređenja dvoetažnog stana od 115 kvadrata za mladu obitelj, s tim da projekt uređenja dviju dječjih soba na katu čeka tek uređenje.

FOTO: KWADRATON

Dizajn interijera je kombinacija kolonijalnog stila s klasičnom elegancijom, prošaranom industrijskim elementima. Ovakav izgled stana htjeli su vlasnici kojima se sviđala ideja da prostor bude u engleskom odnosno američkom kolonijalnom stilu jer daje bezvremensku atmosferu. Ujedno je i elegantan i topao, što je vlasnicima bilo bitno.

FOTO: KWADRATON

Stan se sastoji od dvije etaže povezane s modernim drvenim stepeništem u kombinaciji prozirnog stakla i tamnog drveta. Tamna boja gazišta na stubištu povezana je s gredama koje su iznad dnevnog boravka kao i tamnim parketom slaganim u riblju kost. Ovaj dnevni dio funkcionira kao open space i unutar njega je i stubište tako da se koncept otvorenog prostora širi i na gornju etažu.

FOTO: KWADRATON

Zid prekriven bijelim škriljevcem vodi od dnevne sobe do polukata. Na gornjoj etaži nalaze se tri spavaonice – jedna za vlasnike i dvije dječje sobe koje još nisu uređene nego samo imaju pripremljenu bazu – podove i zidove te sada funkcioniraju kao odlagalište stvari. Glavnoj spavaćoj sobi pripada i zaseban garderobni prostor.

FOTO: KWADRATON

Donja etaža rezervirana je za otvoreni dnevni prostor – kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu, hodnik s ugradbenim ormarima i kupaonica s tuš kabinom. Gornja kupaonica vezana je za glavnu spavaću sobu s tim da se njome, budući da se u nju ulazi s glavnog hodnika (pa tek onda u produžetku je spavaća soba), mogu koristiti i djeca.

FOTO: KWADRATON

Obje kupaonice pomno su osmišljene – ujedno obiluju stilom i iznimno su funkcionalne. Ove prostorije su oaza klasike i elegancije, s tim da je u onoj na prvoj etaži više prisutan dojam raskoši, prije svega zahvaljujući uzorku mramora, tamnom drvetu i detaljima, što je ujedno dalo, pored sjaja, i toplinu prostoru.

FOTO: KWADRATON
FOTO: KWADRATON

Gornja etaža funkcionira i kao galerije pa je s hodnika, kada se popne stepenicama, moguće vidjeti cijelu dnevnu zonu, kojom dominiraju, kao i ostatkom stana, svijetli neutralni tonovi sive i bijele. Drveni elementi utoplili su prostor i pobrinuli se za ugodnu atmosferu doma.

FOTO: KWADRATON

 

 

 

Komentari