Prekrasan mali stan s vintage atmosferom: tapete, drvena niša i podovi dali su mu poseban šarm

Mali stanovi nepresušan su izvor inspiracije za sve, bez obzira kolike površine je njihov dom. A oni inspirirani skandinavskim stilom posebno su omiljeni. Upravo u takav jedan stan vas vodimo!

 


Ukupna površina ovog stana u staroj zgradi u Švedskoj iznosi samo 46 kvadrata i davno je u cijelosti adaptiran, tako da su neki elementi dotrajali. No, u njemu se nalaze zanimljiva rješenja koja su privukla našu pažnju, a vjerujemo da će i vama biti zanimljiva i korisna.

Primjerice, dnevni boravak ima neobičan koncept – uz standardnu ​​zonu sa sofom, dodan je spavaći kutak u improviziranoj niši s prekrasnim klasičnim  drvenim okvirom koji dobro zonira prostor. Tako se vizualno odvaja dnevni boravak i dio za spavanje.

Foto: Alvhem

Pored toga, svidjele su nam se tapete u stanu – ima ih u svakoj sobi, ali posebno su nam za oko zapale one u kuhinji, s uzorkom crno-bijelih pruga. Treći segment su drveni podovi pobojani u bijelu. Tako se više otvorio prostor, izgleda svjetlije i prozračnije.

Foto: Alvhem

Naravno, tu su i aduti poput starog ugrađenog kredenca u kuhinji. e bijele kaljeve peći, visoki stropovi i koncept po kojem je kuhinja odvojena od dnevnog boravka i nalazi se s druge strane hodnika. Sve to karakteristično je za stare zgrade, sagrađene početkom 20. stoljeća.

Foto: Alvhem

Svi ovi starinski elementi kombinirani su modernim skandinavskim dizajnom i minimalizmom. Bijela dizajnerska fotelja Roly Poly unosi sofisticiranost i aktualnost u interijer i savršeno se nadovezuje na vintage segmente, bez prevelikog kontrasta koji bi djelovao neskladno.

Foto: Alvhem

U kuhinji, prugasta tapeta dinamizira svijetlu podlogu koju čine podovi, kredenc i stol, a crni ormarići dobra su protuteža starinskim dijelovima. Ovakva kombinacija stilova dala je prostoru dojam veše kvadrata, unijela moderni štih ali i dašak romantike.

Foto: Alvhem

 

Komentari