MALI DIV EGLOO: ultra štedljiva grijalica vrlo brzo zagrijava dom. No, to nije njezina jedina funkcija…

Egloo, mini napravica od terakote i u obliku kupole vrlo će brzo zagrijati prostor i može ga grijati cijeli dan za manje od 1 kunu. Osim utopljavanja prostora, grijalica može biti difuzor i ovlaživač zraka

 

 

 

Talijanski student dizajna Marco Zagaria osmislio je Egloo, minijaturnu grijalicu koja ima još dvije uloge – služi kao difuzor te ovlaživač zraka. Zahvaljujući terakoti odnosno njezinim termodinamičkim svojstvima, Egloom kojeg krasi atraktivan dizajn, vrlo brzo zagrijava prostor. U samo 30 minuta temperatura u prostoru podići će se za minimalno tri stupnja uz minimalne troškove.

Prema izračunima, grijalica troši oko 70 lipa dnevno!

Egloo pored kućišta (gornjeg dijela odnosno dvije kupole i dva podloška – metalni i od terakote), sadrži i metalnu rešetku, drveni fitilj, svijeće (vosak u zrncima) i esencijalno ulje.

Foto: Egloo

Grijalica funkcionira tako da u terakota podmetač stavimo metalni i u njegov uži dio tri drvena fitilja. U širi dio stavimo vodu i nakapamo esencijalno ulje, ako želimo da Egloo bude i difuzor te ovlaži zrak. Podmetač ispunimo voskom u zrncima i zapalimo fitilje. Na njih dolazi metalna rešetka te manja pa veća kupola.

Manja kupola pohranjuje visoku toplinu (od 140 do 180 stupnjeva) koju onda prenosi na hladniju vanjsku kupolu (30 do 50 stupnjeva). Svijeća može gorjeti do pet sati i zagrijati prostoriju do 20 kvadrata.

 

Foto: Egloo

Egloo koji je vrlo kompaktan te teži oko 1 kilogram što ga čini lako prenosivim možete nabaviti, osim u prirodnoj boji terakote u još 11 varijanti, a cijena se kreće od 90 do 100 eura.

U video prilozima saznajte dodatne informacije o grijalici te kako ona funkcionira!

 

 

 

 

 

Komentari