Ovo su bili najpopularniji stilovi uređenja u 2019. godini…

Google nas svakog prosinca zabavi (i nerijetko iznenadi) listom najguglanijih pojmova u cijelom svijetu, ali i po pojedinim državama. Sada je tako objavljena lista za godinu na izmaku kojoj definitivno ne manjka zanimljivih pojmova, neočekivanih upita ili pak slavnih osoba.

 

 

No, ono što je ovoga puta privuklo našu pažnju definitivno su stilovi uređenja koji ovoga puta, čini se, pretraživaniji nego inače, s obzirom na to da su dospjeli na listu. Nažalost, lista se odnosi na pojmove pretraživane samo u SAD-u dok za Hrvatsku ni ostatak svijeta nema podataka, ali svakako je zanimljivo vidjeti koji su to stilovi uređenja privukli najviše interesa.

Foto: Liz Marie

Prvo je mjesto zauzeo i inače u Americi vrlo popularan Farmhouse stil koji se može usporediti s nama poznatijim i bliskijim rustikalnim stilom uređenja. Slijedi ga, iznenađujuće, kolonijalni stil, a odmah za njim su i kuće takozvanog Cape Cod stila.

 

Foto: Thrifty and Chic

Riječ je o niskim, obično jednoetažnim kućama tipičnim za rt u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Osim stilova uređenja koji su karakteristični za različite dijelove američkog teritorija, Amerikanci su guglali i stilove tipične za druge države svijeta. Najviše interesa privukli su španjolski stil, ali i japanski.

Foto: Italian Bark

U nastavku je kompletna lista najguglanijih stilova uređenja i pojmova vezanih uz uređenje doma.

UPOZNAJTE JAPANDI: novi stil uređenja interijera koji ćete obožavati

1) Farmhouse style
2) Colonial house style
3) Cape Cod house style
4) Spanish style house
5) Art deco style
6) Japanese style house
7) Craftsman style home
8) Transitional style
9) Prairie style homes
10) Modern style homes

Pogledajte i boju proglašenu za glavni koloristički trend u interijerima 2019. godine.

 

Komentari