Prvi hrvatski proizvod u ponudi IKEA-e: zabavna društvena igra neobična imena

U robnoj kući IKEA Zagreb dostupna je društvena igra „Strašne žene“ koja slavi doprinos žena čovječanstvu. Iza igre stoji udruga K-Zona, a sav prihod ostvaren od njene prodaje bit će doniran fondu „Odvažna“

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u robnoj kući IKEA Zagreb od četvrtka, 10. prosinca, može se nabaviti društvena igra „Strašne žene“ koja slavi doprinos žena čovječanstvu. Ovaj je proizvod stigao na police tvrtke IKEA u Hrvatskoj nakon što je odabran među pet dobitničkih projekata u sklopu natječaja Odvažna kojim se podupire razvoj ženskog poduzetništva u Hrvatskoj, a pokrenula ga je IKEA.

„Najpopularnija rubrika na voxfeminae.net portalu zove se Strašne žene, u kojoj na rođendane žena koje su zadužile društvo, objavljujemo njihove biografije. Postavljajući si pitanje kako da još više ljudi sazna za strašne žene, kao suosnivačica K-zone i velika obožavateljica društvenih igara, došla sam na ideju razvoja kartaške igre.  Jako smo ponosne što je vrijednost ovog projekta prepoznata i u sklopu natječaja Odvažna. To nas dodatno motivira u našoj želji inspiriranja novih generacija strašnih žena“, rekla je na predstavljanju igre Gabrijela Ivanov iz društvenog poduzeća Fierce Women.

Foto: Sozialmarie.org

 

Sav prihod ostvaren od prodaje bit će doniran za novo izdanje natječaja Odvažna. Budući da su karte do sada bile dostupne samo na engleskom jeziku, IKEA je financirala i izradu verzije na hrvatskom, koja će se ekskluzivno prodavati u robnoj kući IKEA Zagreb.

Foto: IKEA

Ova društvena igra sastoji se od 60 karata s originalnim ilustracijama i biografijama žena koje su zadužile društvo, a oslikalo ih je osam hrvatskih umjetnica i ilustratorica – Sanja Stojković, Rina Barbarić, Tea Šokac, Željka Tkalčec, Ana Kovačić, Ivana Štrukelj, Branka Hollingsworth i Nataša Rašović Bodiš – koje je okupila udruga K-zona iz Zagreba.

Idejna začetnica igre je Gabrijela Ivanov, dok je za pravila igre, namijenjene svim generacijama, bio zadužen spisatelj i programer Želimir Periš. Među strašnim ženama su i tri iz Hrvatske, književnice Ivana Brlić-Mažuranić i Marija Jurić Zagorka te Nada Dimić.

 

Foto: Sozialmarie.org

 

Komentari