Mirjana Mikulec vodi nas u dva atraktivna interijera u Veroni te najavljuje nove trendove u uređenju

Emisija InDizajn, ovu nedjelju, 17. ožujka, kreće s novom, 25. sezonom. U svom redovitom, i svim ljubiteljima dizajna poznatom terminu nedjeljom prijepodne na RTL-u, ekipa predvođena dizajnericom Mirjanom Mikulec otvara vrata zanimljivih interijera i donosi novitete i trendove iz svijeta uređenja i opreme za dom.

 


 

U potrazi za novim, atraktivnim životnim prostorima, nagrađivana dizajnerica interijera Mirjana Mikulec posjetila  je Veronu i snimila priče o dva posebna interijera koji će biti prave poslastice za one koji vole originalne prostore te zanimljiva dizajnerska i arhitektonska rješenja. Prvi je minimalistički stan za najam, stilistice interijera Nives Cesar, nekadašnje polaznice škole za dizajn Mirjane Mikulec, a drugi talijanske umjetnice Nicole Conte kojeg krase upečatljivi dizajnerski komadi.

Foto: Ivan Črepić

Stan kojeg je uredila Nives nalazi se blizu samog centra Verone, ima 90 kvadrata i podijeljen je u dvije cjeline, dnevni boravak s kuhinjom i spavaći dio.  Nives je birala dizajnerske komade namještaja kao i rasvjete te luksuzne materijale za dio namještaja po mjeri. Znalački je kombinirala boje i teksture kako bi postigla savršenu ravnotežu između modernog minimalizma i topline u interijeru.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

„ Kod uređenja sam se vodila idejom da se potpuno maknem od mog stila uređenja, a to je industrijski. Bilo mi je važno postići da se svatko osjeća ugodno u tom prostoru.“- izjavila je Nives koja je odlučila koristiti zelenu boju kao akcent u prostoru. Stilistica se poigrala rasvjetom što je rezultiralo različitim ugođajima u interijeru.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

„ Jako sam ponosna i zadovoljna konačnim rezultatom uređenja ovog  stana koji potpisuje nekadašnja polaznica naše škole. Za mene je bio pravi užitak vidjeti kako Nives koristi svoj talent i sve ono što je naučila.“- ističe Mirjana te nas vodi u drugi interijer, a to je dom likovne umjetnice Nicole Conte, prepun boja, umjetnina i dizajnerskih komada namještaja koji se proteže na čak 170 kvadrata i dvije etaže. Stan se nalazi u povijesnom središtu Verone, unutar drevne zgrade koja je potpuno renovirana prije petnaestak godina, a cjelokupni dizajn ne samo da inspirira svojom ljepotom, već i izaziva divljenje svojom maštovitošću u uređenju prostora.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

„Uživala sam u posjetu ovim interijerima o kojima potpuna priča tek treba biti montirana, a  ne sumnjam da će ispuniti očekivanja gledatelja i svih ljubitelja dizajna i estetike“, ističe dizajnerica i najavljuje novu, 25. sezonu InDizajna, prve i najdugovječnije domaće emisije iz svijeta interijera koja počinje u nedjelju, 17. ožujka.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

InDizajn nastavlja s predstavljanjem projekata svoga studija. Pored domaćih i inozemnih interijera, InDizajn ni u ovoj sezoni nije propustio sudjelovati u humanitarnim makeoverima pa će tako, između ostalih, ponovo  razveseliti mališane iz Dječjeg doma u Križevcima.

Nakon uređenja blagovaonice i dnevnog boravka koji su realizirani u prošlim sezonama InDizajna, sada je došao red i na preuređenje sobe za spavanje, učenje i odmor, a uz ideje Mirjane Mikulec i njezinog tima, svaki prostor postaje ugodniji i funkcionalniji.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić
Komentari