Danas počinje Zagreb Design Week, i to na novoj, odličnoj lokaciji. Evo što vas sve očekuje!

Poznati domaći dizajnerski festival Zagreb Design Week otvara se danas, 6. rujna na novoj središnjoj lokaciji, Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i nudi bogat program!

 


Prvi dio rujna rezerviran je za Zagreb Design Week, sjajan domaći dizajnerski festival koji okuplja ljubitelje arhitekture, dizajna, vizualnih umjetnosti i općenito – one koje vole dobra, inspirativna i kvalitetna događanja.

Zagreb Design Week otvara svoja vrata danas, 6. rujna, u 18 sati, i to na novoj adresi, na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Ilici 85. Bit će ovo posljednja manifestacija u ovom prostoru prije nego se krene u njegovu opsežnu obnovu.

Foto: Zagreb Design Week

U prostoru ALU posjetitelji će do 11. rujna imati priliku razgledati brojne izložbe, a u Parku će se kroz nekoliko dana održavati filmske projekcije, predavanja, paneli, radionice i naravno, partyji.

Foto: Zagreb Design Week

U sklopu festivala je i ZGDW Concept Store, čiji je fokus na hrvatskim markama, ali u ponudi su dizajnerski proizvodi iz cijeloga svijeta i sudionici ZGDW modne revije čiji je cilj promocija mladih dizajnera. Modni dizajn predstavlja se u dvije kategorije: profesionalni dizajneri i studenti.

Kada je riječ o hrvatskom produkt dizajnu, moći ćemo vidjeti proizvode brendova Prostoria, Milla&Milli, Dizz Concept, NUNC i reGalerija te posve novi brend Metoda.

Promo foto/ Prostoria

Tema ovogodišnjeg festivala dizajna je “Limitless / Bez granica” i proslava je ponovnog okupljanja i slobode kao neizostavnog dijela kreativnog procesa nakon više od dvije godine ograničenja.

“U svijetu vrlo ograničenih resursa, razmišljanje izvan okvira i bez granica ključno je za inovacije i poboljšanje društva. Cilj nam je podržati razvoj kreativnosti uz razumijevanje da učenje i stvaranje nikada ne prestaju i da nema granica u osmišljavanju bolje budućnosti. Otvaranjem prema različitostima, cilj nam je podržati puni potencijal projekata i prikazati najbolje kreativne prakse iz cijelog svijeta. Predstavljanjem takve prakse želimo inspirirati ljude da preuzmu angažiraniju i aktivniju ulogu u globalnom društvu te da imaju sretniji i ispunjeniji život. Nakon dvije godine ograničenja, vrijeme je da granice maknemo iz svog djelovanja”, rekao nam je Daniel Tomičić, direktor Zagreb Design Weeka.


Na samom otvorenju festivala, 6. rujna, u 19 sati bit će dodijeljene tradicionalne nagrade ZGDW Award, a ulaz na dodjelu nagrada je slobodan. Riječ je o nagradama za dizajn namijenjenoj dizajnerima iz cijelog svijeta.

Dodjeljuju se po tri nagrade, u svakoj od šest kategorija: Grafički dizajn, Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija, Produkt dizajn, Dizajn prostora, Tekstilni i modni dizajn i Dizajn društvenih inovacija. Također, na festivalu ćete moći vidjeti i izložbu najboljih radova koji su ušli u uži izbor za nagrade.

Foto: Zagreb Design Week

 

 

Komentari