Osmislili smo dječje carstvo za dva brata u skučenom prostoru

Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec opremio sobu za dva dječaka u prostoru nevelike površine od 11 četvornih metara. Najjednostavnije rješenje bio je krevet na kat, no ovdje su napravljena čak dva…

 

Roditelji često, kako djeca odrastaju i trebaju više privatnosti, prepuštaju svoju spavaću sobu djeci, a oni odlaze u njihovu koja je načelno uvijek manje kvadrature. To se dogodilo i slučaju uređenja stana u Zagrebu, u kojem su roditelji svoju sobu od 11 četvornih metara prepustili sinovima među kojima je razlika od nekoliko godina. Dječaci sada imaju par kvadrata više na raspolaganju što je omogućilo veću komociju, kao i više sadržaja.

Tim Mirjane Mikulec odabrao je krevet na kat, ali za svakoga dječaka posebno te ih postavio na nasuprotne strane, kako bi se u središtu sobe osiguralo dovoljno prostora za igru. Ispod kreveta smješten je radni te garderobni prostor, s ormarima i ladicama. Tako se u samo jednom elementu u sobi, zahvaljujući namještaju po mjeri, omogućila tri sadržaja – za odmor, rad i skladištenje.

Boje koje dominiraju u sobi su, pored bijele, i četiri nijanse sive koje su stvorile razigranu kombinaciju. Posebnost prostorije je i boja na zidu koja je nanesena na vrlo malu površinu od poda prema stropu, dok je na ostatke zida nanesena bijela, uz kombiniranje s tapetama geometrijskog uzorka. Crna periva boja bila je estetski ali i praktični element jer će se manje vidjeti mrlje i oštećenja.

Pogledajte u video prilogu kako je koraka po korak nastajala soba za dječake, a kako je osmišljena soba njihovih roditelja OVDJE.

 

 

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari