VIDEO: Savršena oaza na otvorenom

Za lijepog vremena, mnogi odluče zasukat rukave i primiti se posla kako bi ljetne zrake sunca dočekali u ugodnom i lijepom dvorištu. Ako vam nedostaje ideje ili inspiracije – donosimo i jedno i drugo!

Prije no što krenete, imajte na umu da je opremanje terase katkad zahtjevnije no što se na prvu čini – potrebno je paziti na materijale i njihovu otpornost na sve vremenske utjecaje, stopiti je s prirodom, ali i vanjskim izgledom fasade ili drugih arhitektonskih elemenata, te je učiniti vanjskim produžetkom dnevnog boravka.

Evo kako je prije uređenja izgledalo dvorište.

Vrt koji je tim Mirjane Mikulec ovoga puta uredio veličine je 85 kvadrata, a od zapuštene i pomalo neugledne zelene površine, uspjeli smo stvoriti savršenu mirnu oazu na otvorenom.

Foto: Darko Mihalić

Prostor je dovoljno velik, pa smo uspjeli napraviti nekoliko različitih zona s pratećim funkcijama. Prostor na otvorenom sada je podsjednako prikladan za ispijanje prve jutarnje kave, igru mališana, roštiljanje, ručak na otvorenom ili pak večernja druženja u krugu prijatelja i obitelji, pa čak i ljetne partyje.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Velik roštilj izrađen je po mjeri, a idealan je za ljetne vikende i proslave. A dok se stariji zabavljaju time, mališani mogu uživati u igri. Za to će poslužiti mnogobrojne šarene tegle s cvijećem, ali i drveni šator. U videu pogledajte kako ga i sami možete izraditi.

Foto: Darko Mihalić

Inače, većina je namještaja za potrebe uređenja ove terase izrađena po mjeri. Materijali koje smo koristili u najvećoj mjeri su metal i drvo. Jedina iznimka su stolice koje bojom odgovaraju stolu.

Foto: Darko Mihalić

Kutna garnitura koja svojim izgledom podjeća na one koje viđamo u dnevnim boravcima svojim je izgledom donijela atmosferu upravo te prostorije. Rađena po mjeri, garnitura sadrži spremišni prostor u koji se, za vrijeme kišnih dana, jednostavno spreme jastuci kako se ne bi smočili.

Foto: Darko Mihalić

Prednju stranu dvorišta krasi keramičkim pločicama obložena “garnitura” – izrađena od betona i ukrašenja keramikom, idealna je za održavanje, a pogotovo za uživanje u prvoj jutarnjoj kavi.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari