Vrijeme je za terasu!

Temperature su napokon skočile pa ne čudi da slobodno vrijeme želimo provoditi vani.

Premda je na gradskim terasama zabavno, ponekad ipak želimo pobjeći i uživati u intimi vlastitog doma. Razmišljate li o preuređenju svog balkona ili terase, donosimo vam nekoliko zanimljivih prijedloga.

Stanari, ujedinite se

Živite li u gradu, a imate potrebu za velikim dvorištem, mogli biste možda i upoznati bolje svoje susjede i zajedničkim snagama urediti zelenu površinu: bilo na krovu ili u dvorištu zgrade. Dovoljno je napraviti selekciju biljaka i zasaditi ih te postaviti pokoju stolicu. Namještaj ne treba nužno biti nov, ali bitno je da je otporan na vremenske uvijete. Kad se male ruke slože, sve je moguće. Zašto ne biste probali?

Malo, ali slatko

I mali balkoni mogu biti chic. Za šarmantan prostor nije ključna njegova veličina već sposobnost da se isproba nezamislivo; spajaju različiti elementi koji su naizgled neuskladivi. Kauč na balkonu? Pogledajte primjer i uvjerite se sami.

Elegantna kombinacija toplog i hladnog

Imate li mogućnost krenuti u potpuni redizajn vrta i terase, pogledajte primjer kompletne izgradnje iz jedanaeste sezone InDizajna. Koristeći se drvetom, metalom i betonom kao osnovom, stvorili smo bezvremensku terasu, otpornu na sve uvijete, a uspjeli smo stvoriti i lounge prostor kao i onaj za djecu i objedovanje.

Drvo; još drveta

Ukoliko pak već imate garnituru i to drvenu; bit će dovoljno obnoviti ju i zaštititi premazima koje će omogućiti dugogodišnje korištenje. Prostor ćete učiniti ugodnijim sitnicama poput jastučića, stolnjaka, rasvjetnih tijela, a ukoliko imate natkrivenu terasu boje možete unijeti i izborom egzotičnog tepiha.


Dašak egzotike

Jedan tepih vam nije dovoljan? Inspiraciju potražite u marokanskom stilu u kojemu ništa nije previše. Kombinirajte jarke boje i uzorke na nonšalantno razbacanim jastučićima za sjedenje, priboru za jelo ili prekrivačima kojima ćete obogatiti terasu. Želite li otići korak dalje, poigrajte se uzorcima keramike; njihovim slaganjem i bojama.

Regram from @jeremyjauncey Welcome to our friends from @beautifuldestinations & @beautifulhotels #elfenn #morocco #maroc

Objavu dijeli El Fenn Hotel Marrakech (@elfennmarrakech)

Komentari