ISTA TERASA, DVIJE IDEJE: različiti stilski prijedlozi uređenja eksterijera obiteljske kuće

Ako niste zadovoljni izgledom svoje terase ili je tek namjeravate urediti, imamo dvije super ideje. Isti vanjski prostor dizajniran je u dvije stilske varijante. Na vama je samo da uberete ideje koje vam se najviše sviđaju!

 


Možda vas je puno obaveza, a i promjenjivo vrijeme omelo u uređenju vašeg balkona, terasa ili vrta? Ili biste nešto mijenjali u postojećem uređenju? Svaki prostor treba promjenu i ona je uvijek dobrodošla. Stoga će svima ove dvije ideje koje nudimo biti od koristi, a ljubitelji interijera, koji zadovoljni izgledom svoga vanjskog prostora će jednostavno uživati u dobrim rješenjima.


INDUSTRIJSKI STIL

Oni koji vole neutralne boje i sviđaju im se tamnije nijanse u interijeru, prva terasa će biti idealan izbor. Vjerojatno bi se složili s nama da nema bolje ideje za uređenje vrta suvremene, bijele kuće ravnih, pročišćenih linija od terase u industrijskom stilu.

Foto: Leroy Merlin

Tamne boje u interijeru preselile su se sada i u eksterijer, tako da antracit sivi ili crni stolovi, stolice, ležaljke, tegle ili jastuci nisu ništa neobično. Ako želite unijeti više topline, dodajte neke prirodne materijale poput pamuka ili naslonjače i kupe od drveta koje je pobojano u sivu ili crnu.

Foto: Leroy Merlin
Foto: Leroy Merlin

Ekipa iz Leroy Merlina, francuskog lanca trgovina s proizvodima za dom, odabrala je crni metal za pergolu u kojoj se nalazi ljetna blagovaonica i roštilj, kao i stolice, zatim tamno sivi decking za pod te blagovaonski stol i klupe koje su kombinacija metala i svijetlog drveta.

Foto: Leroy Merlin

Crnoj koja dominira dodani su akcenti u kadulja zelenoj na ležaljaka te velike tegle sa biljem. Sve je oplemenjeno detaljima poput tepiha za vanjski prostor, lanternama, vazama i jastucima.

Foto: Leroy Merlin
Foto: Leroy Merlin

BOHO STIL

Ovu ideju prigrlit će svi koji vole da je prostor inspiriran prirodom i da prije svega nudi opuštenost i ugodu. A upravo to ima ova varijanta udređenja terase u boho stili.

Odabir ovoga stila svakako je dobra ideja jer je boho izravno inspiriran prirodom i pored toga vrlo je popularan, kako u interijerima, tako i eksterijerima.

Foto: Leroy Merlin

Boho voli organske oblike, prirodne materijale, tople zemljane nijanse, pleteni namještaj…

Foto: Leroy Merlin
Foto: Leroy Merlin

Za sjedeću garnituru odabran je namještaj od bambusa koji definira ovaj dio vanjskog prostora zamišljenog kao dnevni boravak na otvorenom. On je upotpunjen blagovaonicom u hladovini koju osiguravaju jedra, drvena ograda te velike tegle sa zelenilom.

Foto: Leroy Merlin

Viseća mreža u ‘dnevnom’ dijelu terase donosi lounge atmosferu i idealna je za popodnevni odmor.

 

Foto: Leroy Merlin

 

 

Komentari