BUDITE U TRENDU: TOP 10 komada za ljepši jesenski ugođaj

Dizajneri interijera često ističu kako je dobro povremeno mijenjati detalje u domu kako bi se on osvježio. Najjednostavnije je to činiti kada nastupi novo godišnje doba jer tako dom biva usklađen s prirodom. Imamo 10 super prijedloga kako to možete učiniti ove jeseni!

 


Iako sitni, detalji su pokazali da u uređenju doma nisu manje bitni. Kao što su osnovni elementi potrebni da bi se ispunila namjena neke sobe i da bi nam služili za svakodnevno funkcioniranje u životnom prostoru, tako i detalji imaju svoju ulogu. I to ne samo kada imaju i praktičnu namjenu, nego i onda kad su samo – ‘tek’ dekoracije.

Dizajneri vole istaknuti kako detalji imaju moć transformirati prostor – izvući ga iz prosječnosti, sakriti nedostatke, donijeti željenu atmosferu, osvježiti prostor, učiniti ga atraktivnijim… Ukratko – dom bez detalja nije potpun!

Prilika da svoj dom oplemenite (novim) detaljima upravo je sada – novo godišnje doba je idealno za unošenje promjena.

Pronašli smo u ponudi Prima namještaja ,u kolekciji COCO maison 10 trendi detalja koji će u vaš dom unijeti mrvicu jesenskog štiha.

Foto: Darko Mihalić

1. TABURE

Ovaj uporabni manji komad namještaja ujedno je i savršen detalj za svaki dnevni boravak, ali i hodnik ili spavaću sobu jer će dobro doći za odlaganje odjeće ili modnih dodataka. U malim prostorima manji komadi namještaja izvrsno su rješenje za unošenje detalja i stvaranje atmosfere.

Kada su skučeni prostori u pitanju, puno detalja nije poželjno, pa su taburei dobrodošli – u jednom elementu imat ćete dodatno mjesto za sjedenje, a ujedno i detalj. Predlažemo tabure Mattia koji donosi dašak industrijskog stila u prostor, a kombinacija crne i tople žute čini ga upečatljivim pa će biti u fokusu u prostoriji.

 

Tabure Mattia / Foto: Prima namještaj

2. OGLEDALO

Životni prostori nezamislivi su bez ogledala. Većina nas ima ih gotovo svakoj prostoriji doma. No, pored svoje praktične svrhe imaju i dekorativnu, pa ih često nalazimo i u toj ulozi. Primjerice, iznad kutne garniture u dnevnom boravku ili na zidu blagovaonice. Jednako su atraktivni u velikom kao i malom formatu, samostalno ili u kombinaciji više ogledala ili kao dodatak slikama, fotografijama…

Ako želite biti u trendu, razmislite o okruglim ogledalima s jednostavnim jednobojnim okvirom jer su veliki hit. Drugi trend u dizajnu ogledala jest njihova boja – ovaj koji vam predlažemo ima lijepu plavu nijansu.

 

Ogledalo Logan / Foto: Prima namještaj

3. STOLNA LAMPA

Ogledala su kao i rasvjeta – što ih je više, to bolje. Pored osnovnih modela rasvjete, najčešće stropne, poželjno je svaku prostoriju ‘pojačati’ dodatnom, ambijentalnom rasvjetom (zidnim, podnim i stolnim lampama) koja će donijeti željenu atmosferu. Dodatna rasvjetna tijela unose toplinu, mekoću i ugodu u prostor, ali doprinose i stilu.

Odabrali smo stolnu svjetiljku koja odiše klasičnim, vintage stilom, a ako vam se jako sviđa, možete je kombinirati sa širim modelom stolne svjetiljke iz iste kolekcije.

 

Stolna svjetiljka David / Foto: Prima namještaj

4. POMOĆNI STOLIĆ

Klub stolići dobili su super saveznike: pomoćne stoliće koji pomažu u dnevnom boravku prilikom odlaganja stvari, posluživanja… Njihova savršena pozicija je pored garniture za sjedenje ili fotelje u kutku za čitanje. U malim dnevnim boravcima klub stolić može preuzeti glavnu ulogu i funkcionirati kao klub stolić. Naročito su praktični setovi koji se mogu micati po potrebi.

Klub stolići funkcioniraju jako dobro u ulozi stalaka za tegle i vaza s cvijećem kao i noćni ormarići u spavaćoj sobi.

 

 

Set klub stolića Willow / Foto: Prima namještaj

5. ZIDNI SAT

Dizajn satova, bez kojih je teško zamisliti bilo koji dom, nikada nije bio jednostavniji. Moderni satovi, bili stolni ili zidni, inspirirani su minimalizmom – jednostavnog su oblika, kao i kazaljke na njemu. Ono što se na njima ističe su uglavnom kazaljke u nekoj drugoj boji ili tekstura ploče. Ovdje je ploča naglašena – ima prekrasan reljef koji pruža bezvremenski dojam.

 

Zidni sat Stephanie / Foto: Prima namještaj

6. UKRASNI JASTUK

Moćni saveznici svakog dnevnog boravka svakako su ukrasni jastuci. Njihova velika prednost je da dobar dio modela ima mogućnost skidive navlake što znači da ćete moći praviti česte makeovere s njima, a da nećete morati kupovati nove jastuke. Dovoljno je samo imati barem jednu zamjensku navlaku s kojom će prostor izgledati drugačije. Bojama, materijalima i uzorcima jastučnice mogu biti usklađene sa sezonom.

 

Ukrasni jastuk Leafy / Foto: Prima namještaj

7. TEPIH

Idealni za manje prostore, kao i kutke unutar prostorije, okrugli tepisi su vrlo poželjni jer su u trendu. Jednobojni ili s uzorkom, ovakvi tepisi će dobro doći kada želite vizualno odijeliti neki dio unutar prostorije, primjerice kutak za čitanje.

Model koji smo pronašli ima divan vintage uzorak s patinom, što donosi atmosferu nostalgije u prostor. Zahvaljujući neutralnim bojama, ovaj se tepih uklapa u gotovo svaki interijer.

 

 

Tepih Round / Foto: Prima namještaj

8. VISILICA

Viseće svjetiljke jedan su od vrućih trendova u uređenju interijera. Stilska raznolikost, kao i oblici i materijali od kojih je napravljena, čine ovaj model rasvjete prilagodljivim svakom prostoru. Dodatni adut je da su podesive, pa ih možete prilagođavati svakom prostoru. Usto, model koji predlažemo se može i prigušiti, pa uvijek stvarate pravu atmosferu.

Pored pozicije iznad blagovaonskog stola ili klub stolića u dnevnom boravku, visilice savršeno funkcioniraju iznad kuhinjskog šanka ili otoka, ali i u spavaćim sobama koje imaju viši strop. A ako je visina stropa standardna, tada visilicu uvijek možete pozicionirati u ugao spavaće sobe ili dnevnog boravka, gdje ćete osmisliti kutak za čitanje ili staviti komodu.

Stropna svjetiljka Chiara / Foto: Prima namještaj

9. SLIKA

Još nemate postere, grafike ili crteže s apstraktnim motivima u svome domu? Možda je krajnje vrijeme da razmislite o njima jer su veliki trend u uređenju. Pored apstrakcije, vrlo su popularni motivi ljudskog lica ili ruku te oni iz prirode uokvireni u jednostavan crni ili drveni okvir.

Ispunite njima svoj hodnik i stvorite pravu malu galeriju, ali izvrsno će funkcionirati i u bilo kojoj prostoriji doma, pa i kupaonici.

Slika Cassis / Foto: Prima namještaj

10. SVIJEĆNJAK

Staklo u boji uvijek donosi ugodu u prostor, a trenutno je i vrlo popularno. Čaše, vaze, zdjele, svijećnjaci… od stakla u boji iznimno su lijepi. Svijećnjak kojeg smo izabrali izrađen je od tamnoplavog stakla u dvije nijanse – kroz jednu, prozirniju, vidljivo je svjetlo što donosi posebnu atmosferu prostoru.

Ovakav svijećnjak dostupan je i u ružičastoj boji.

Svijećnjak David / Foto: Prima namještaj

 

 


I za kraj jedna doista dobra vijest! Dobar dio novih atraktivnih detalja za svoj dom iz COCO maison kolekcije (dekoracije za dom, zidne dekoracije, ukrasne jastučiće, rasvjetu, tepihe i mali komadni namještaj) možete pronaći u Priminim salonima ili na web shopu do 50 posto nižim cijenama.

 


PROMO

 

 

Komentari