VIVA MAGENTA: najbolji komadi u boji godine za 2023.

Viva magenta glavna je tema posljednjih dana u modnim, umjetničkim i dizajnerskim krugovima. Otkad je Pantone ovu intenzivnu i hrabru boju predstavio kao it boju za 2023. godinu, reakcije ne jenjavaju.

 

 


Mi smo zato obišli omiljene dućane i webshopove u potrazi za komadima namještaja, ukrasima i ostalim dodacima za dom koje krasi zanimljiva viva magenta. S obzirom na to da je ipak riječ o poprilično upečatljivoj i intenzivnoj boji, ponuda se uglavnom svodi na manje komade namještaja i dekorativne dodatke, no moramo istaknuti da se boja i više nego dobro kombinira s mnogim drugim bojama.

VIVA MAGENTA: Pantone objavio boju za 2023. godinu!

THINK PINK: ružičasta boja je odrasla i izgleda bolje nego ikad


foto: Pantone

Iako se na prvu može činiti kao pomalo zastrašujuća i teška za kombiniranje, viva magenta je sve samo ne to. Netralnog je podtona, što je čini idealnom u toplim (narančasta, crvena, zemljane boje), ali i hladnim kombinacijama boja (pastelno plava, neke nijanse zelene, ljubičasta, lila). Isto vrijedi i za metale, pa tako ova boja odgovara zlatnim, ali i srebrnim metalima.


 


Vjerujemo da će je hrabriji među vama poželjeti isprobati na većim površinama ili komadima namještaja kao što su primjerice trosjed, fotelja, krevet ili čak cijeli zid.  Ne sumnjamo da će viva magenta dati određenu dozu karaktera i odvažnosti bilo kojoj prostoriji.

Oni skloniji minimalističkim paletama boja mogu je isprobati u malim količinama jer će se odlično isticati u neutralnim interijerima.

Ono što je također važno naglasiti je da ova boja odlično funkcionira i u nizu različitih stilova, od onih inspiriranih klasikom, preko eklektičnog, pa sve do industrijskog stila, pariškog chica i sl.1 svijećnjak Glass, Prima

2 tabure, Millesimi, Luisaviaroma

3 visilica Marset, nest.co.uk

4 staklena vaza Milano, Lesnina

5 mirisna svijeća Pomegranate, Woodvick, Lesnina

6 fotelja presvučena baršunom Vision, Lesnina

7 ukrasni jastučić Flokati 45 x 45 cm, Lesnina

8 ukrasna torba Neoprene, Prima

9 set tanjura, Ginori 1735, MyTheresa

10 tabure, Normann Copenhagen

11 dječja stolica, Qeeboo, Farfetch

12 tabure Puro XL, Lesnina

Komentari