NOVA GODINA, NOVE INSPIRACIJE: komadi koji će vašem dnevnom boravku dati novi sjaj

Dnevni boravak uvijek je centralna točka svakog doma, a stil uređenja te prostorije uglavnom diktira stil uređenja ostatka doma. Upravo zato bitno je krenuti s neutralnim tonovima, a kasnije ih nadograđivati komadima u vašim omiljenim bojama.


Tako je i studio za dizajn interijera Mirjana Mikulec za klijenta uredio dnevni boravak kojim prevladavaju sive nijanse.

Foto: Marko Cindrić
Foto: Marko Cindrić

 

Iako su kutne garniture na vrhuncu popularnosti, za ovaj starogradski stan odabrali su dvosjed i trosjed u nježnoj sivoj boji.

Oni su centralna točka dnevnog boravka, a odlično se slažu sa svijetlom nijansom parketa, u Chevron stilu, kao i tapetom nježnih boja koje prate ostale elemente namještaja.

Foto: Marko Cindrić
Foto: Marko Cindrić

Za odlaganje i dekoracije tu su i dva stolića, koji su različitih boja i dimenzija, a iznad njih je i statement visilica. Prostor sada djeluje zaigrano i ležerno, dok u isto vrijeme poziva na opuštanje, ali i druženje.

Kako bi zaokružili cijelu priču odabran je i mekani sivi tepih, većih dimenzija, te zavjese od stropa do poda s dekorima u tamno sivoj boji.

Iako je nekada trend bio trend da zavjese budu gotovo iste dužine kao i prozori, to se sada promijenilo, te se stavljaju skrivene karniše uz sam strop, a zavjese idu skroz do poda.

Na taj način dobivamo iluziju da je prostorija viša, otvorenija i prostranija, a kada dodamo dekore u tamnijoj nijansi prostor dobiva dozu elegancije.

Foto: Marko Cindrić
Foto: Marko Cindrić

Jastučići, dekice, kao i knjige te vaze i cvijeće super su dodatak koji će dati toplinu domu, a super je da ih možemo mijenjati sezonski, pa tako uvijek imamo in i trendi prostor.

 

Ako vam nedostaje inspiracije, u nastavku pogledajte naše prijedloge kako postići isti izgled dnevnog boravka s komadima iz Meblo Tradea.

  1. Foto tapeta Royal, Meblo Trade / 108,17 €
  2. Lampa Scala Balls Chrome, Meblo Trade / 428,87 €
  3. Tepih Senja, Meblo Trade / 1327,94 €
  4. Trosjed Le Marais, Meblo Trade / 3048,06 €
  5. Vaza LA Noble 30, Meblo Trade / 52,78 €
  6. Vaza Saint Tropez, Meblo Trade – Kare King Cross / 271,31 €
  7. Jastuk Ginko Grey, Meblo Trade / 86,31 €
  8. Klupski stolić Diego, Meblo Trade / 902,87 €

 

PROMO

Komentari