PRIRODA I DRUŠTVO U INTERIJERU: svi želimo imati dom koji smiruje i opušta

Bez obzira na to koji stil uređenja preferiramo i na koji način je uređen naš dom, ipak nam je svima zajedničko to da volimo kada prostor djeluje smirujuće i opuštajuće na nas i naše goste. Kako to postići, saznajte u nastavku – donosimo vam inspiraciju koju smo pronašli u ponudi tvrtke KARE Hrvatska

 

 

Baš kao u modnom svijetu, i u interijerima se trendovi neprestano mijenjaju: svijetle podne obloge polako odlaze u zaborav i vraćaju se tamne nijanse drveta na podu, nekad visoki sjaj namještaja sad je već u potpunosti zamijenjen mat površinama… No, postoji jedna vrsta interijera koju većina ljudi njeguje i voli, bez obzira na stil – čak i ako ne želimo tako urediti svoj dom, svi bismo voljeli barem odsjesti ili nakrarko boraviti u takvom prostoru.

Riječ je o smirujućim prostorima koji odišu prirodnošću i pozivaju na opuštanje. Što je to zajedničko većini njih, pokušali smo sažeti u ovom tekstu idealnom za čitanje i gledanje u hladu.

 

Foto: KARE Hrvatska

Zajedničko svim tim interijerima je prvenstveno korištenje namještaja izrađenog od drva. Takva je osnova dopunjena biljem i floralnim motivima za osjećaj prirodnosti. Kada odabrani drveni elementi imaju naglašenu strukturu, a njihova obrada zahtjeva ručni rad, autentičnost i atmosfera koja se postiže tim komadima nedostižna je bilo kojem umjetnom materijalu.

Foto: KARE Hrvatska

Nužan element potreban svakom prostoru, a posebno onima koji teže prirodnom izgledu, obilje je prirodnog svijetla. Ako ga nema, važno je nadomjestiti ga onim umjetnim. Upravo rasvjetna tijela mogu biti komadi namještaja koji će savršeno spajati funkciju i estetiku.

Foto: KARE Hrvatska

Stoga, planirate li uskoro preuređenje nekog prostora, posebno ako želite da njima dominira opuštajuća atmosfera, neka vam glavni saveznik budu autentični drveni komadi. Pridodate li im i prirodne tkanine, pletene komade te bilje i svjetlost uspjeh će biti zagarantiran.

Foto: KARE Hrvatska

Ako ipak niste ljubitelj izrazito svijetlih interijera i nedostaje vam boje, kombinirajte zemljane tonove i zelenu boju koja će pratiti nijanse iz prirode.

Motivi iz prirode mogu se provlačiti kroz tapete i rasvjetu, a osnova svega neka bude što više prirodnih materijala.

Foto: KARE Hrvatska

Ako ste ljubitelj eklektike, drvo možete kombinirati sa sirovim izgledom betona, od poda pa sve do obrade zidova.

Foto: KARE Hrvatska

Hladnoća betona suprotstavljena toplini drva daje neodoljivi šarm. Uz nekoliko „prirodnih“ detalja dobit ćete jedinstven izgled prostora.

Foto: KARE Hrvatska

Za potrebe ovog članka izdvojili smo nekoliko interijera iz ponude Kare Hrvatska koji odišu upravo tom prirodnošću i smirenošću koju želimo u prostoru u kojem boravimo.

Komentari