BREND KOJI UVIJEK ODUŠEVLJAVA: talijanski Calligaris slavi 100 godina, pogledajte novu kolekciju

Na najpoznatijem sajmu namještaja i opreme za dom u Milanu pronašli smo inspiraciju za buduća uređenja. Veliki broj izlagača predstavio je trendove i novitete koji će definirati smjer opremanja interijera. Jedan od njih je talijanski Calligaris koji ove godine slavi sto godina postojanja. U razdoblju koje je pred nama dominirat će bogate strukture materijala, obli, organski oblici, prirodni materijali te povratak tamnog drva.

 

 


Danas se dizajn ne izražava samo kroz uobičajene materijale kao što su drvo, metal, keramika i staklo, ti materijali oblikovani su u prirodne forme i naglasak je stavljen upravo na prirodu. Organski oblici trend su koji ćemo nastaviti viđati i u budućnosti. Zahvaljujući njima, prostor će dobiti na mekoći i prirodnosti.

Toplinu u interijere unosi i drvo, posebno tamna varijanta koja se vraća na velika vrata čime se postiže i određena doza dramatike. Još jedan, sve prisutniji trend u uređenju interijera su komadi namještaja koji brzo i jednostavno mijenjaju funkciju.

FOTO: CALLIGARIS

FOTO: CALLIGARIS

Aktualni trend u proizvodima za kuću je dizajniranje namještaja koji zadržava svoj vrstan dizajn, ali u isto vrijeme vodi računa o upotrebi, bilo unutar kuće ili van nje. Ili pak ureda, kao npr. u situaciji Covida kada su stvoreni proizvodi koji su namijenjeni za upotrebu u kući, a isto tako jednostavni i prikladni za korištenje u svrhu ureda ili u vanjskom ambijentu.“, ističe Alessandro Calligaris.

FOTO: CALLIGARIS

Posebno atraktivne, prepoznatljive su reinterpretacije klasičnih komada na suvremen način koje su sve popularnije. Ime Calligaris sinonim je za elegantna i istovremeno funkcionalna rješenja za svaki dom u kojem estetika i kvaliteta igraju glavnu ulogu. Kako izgleda njihov izložbeni prostor i što sve možete čuti otkrit ćete u prilogu.

FOTO: CALLIGARIS

Komentari