Blagovaonica u dnevnom boravku: elegantna kombinacija crnog stola i svijetlih tapeciranih stolica

Stan u starogradnji u središtu Zagreba podvrgnut je potpunoj adaptaciji. Uređenje nekih  od prostorija ovog stana već smo vam pokazali, a ovaj puta na redu je uređenje blagovaonice.

 


Stan u središtu Zagreba podvrgnut je temeljitoj adaptaciji budući da je zatečen u derutnom stanju. Ovaj puta ćemo vam pokazati uređenje blagovaonice koja je svoje mjesto našla u dnevnom boravku.

Screenshot
Screenshot

Prvi korak je bio izrada tlocrtnog rješenja. Dva su logična mjesta na koja se mogla smjestiti blagovaonica, prostorija u kojoj je kuhinja ili u dnevnoj sobi. Budući da su klijenti u kuhinji željeli samo otok ili poluotok, studio Mirjane Mikulec blagovaonski set smjestio je u dnevni boravak.

Screenshot

Dnevna ima 30-ak kvadrata, a rasporedu elemenata trebalo se prilagoditi dvostrukim vratima i to na čak tri zida i prozorima na četvrtom zidu. Budući da su izvodi za TV odredili pozicije sofa, najbolja pozicija za blagovaonicu je ona najbliža hodniku koji vodi do kuhinje.

S obzirom ma veličinu prostora koji je ostao za blagovaonicu, ali i samu poziciju stola, prijedlog je bio okrugli stol s četiri stolice. Klijenti su ovakav prijedlog odobrili, ali poželjeli su da je stol u crnoj boji umjesto početne ideje da ploča stola bude svijetla, s uzorkom mramora.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Sve potrebno za blagovaonicu odabrano je u Meblo Tradeu. Budući da je riječ o otvorenom prostoru, bilo je važno uskladiti sve elemente. S obzirom na to se se crna provlači kroz dnevni dio, bila je odličan izbor za stol.

“Iako se blagovaonica nalazi između dva prolaza, okrugli stol omogućuje nesmetano prolaženje. Posebno zanimljivo je postolje stola koje podsjeća na skulpturu i sjajno se nadopunjuje s ostalim suvremenim elementima u prostoru. Naravno, ne zaostaju ni stolci. Kod njih je prije svega bitna udobnost, pa nam je to bio prioritet, ali, estetika nije ništa manje važna. Kombinacija crnog metala i tapeciranog sjedišta povezala teksture i boje u ostatku prostor”, ističe dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

 

Komentari