Dvije spavaće sobe od 8 kvadrata: pogledajte kako ih je uredio studio Mirjane Mikulec

Klijenti studija Mirjane Mikulec kupili su dva mala stana jedan pored drugoga te angažirali dizajnericu i njezin tim da ih u potpunosti opreme. Ovaj puta pogledajte kako su uređene male spavaće sobe.

 


Stanovi koje je nedavno uredio studio Mirjane Mikulec imaju 30-ak kvadrata, a spavaća soba 8, što je zbilja mala kvadratura. Budući da je su oba stana ista zadatak je bio napraviti tlocrtno rješenje koje će se primijeniti na oba.

Sobe imaju izlaz na terasu pa je to jedan od otvora kojem se u uređenju trebalo prilagoditi, drugi su naravno ulazna vrata. Krevet se smjestio na zid preko puta njih. Budući da investitori žele krevet 160×200 cm i ormare u sobi, najbolje rješenje jebio most poviše kreveta.

Screenshot

Nakon odobrenog tlocrta, izrađene su i vizualizacije. Prijedlog je bio da su spavaće sobe u neutralnim nijansama u kojima je najdominantniji krevet, s naglaskom na kubus iza kreveta.

Klijenti su rješenje prihvatili, s tim da su željeli da boje ipak budu upečatljivije. Budući da su stanovi namijenjeni najmu, moguće i kratkoročnom, najvažnije je bilo da kreveti budu udobni kako bi se gosti mogli u potpunosti odmoriti i opustiti pa je prva lokacija bila Perfecta Dreams gdje je dizajnerica pronašla i naručila upravo krevete.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“U dogovoru s klijentima odluka je pala u na jedan u nježnoj ružičastoj i drugi u nešto neočekivanijoj, žutoj boji. Kao što smo rekli, klijentima je bila najvažnija udobnost, a s obzirom na to da spremišnog prostora nikad nije dovoljno, birali smo bazu sa sandukom u koji se može pospremiti zaista mnogo toga”, ističe dizajnerica te dodaje:

“Ormari su rađeni po mjeri iz dva razloga, prvi je naravno najvažniji, kako bismo prostor u potpunosti iskoristili, drugi kako bi uskladili boje ormara s krevetima”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Budući da se naglasak htio staviti na krevete, stolarske stavke vrlo su jednostavne. Bijele fronte ravnih linija, bez ručkica ili bilo kakvih detalja bile su pravi izbor. Kreveti su dodatno naglašeni bojom kubusa u koje su se smjestili kreveti.

 

Pogledajte u video prilogu detalje uređenja!

Komentari