Kuhinje po mjeri koje su vam se najviše svidjele u prošloj sezoni InDizajna

Kuhinje su zahtjevne i obično na njihovo uređenje potrošimo najviše vremena, ali i novaca. No, ova prostorija to zaslužuje jer je ona srce doma – u njoj rado boravimo i želimo da nam dugo traje. Nudimo vam tri različite kuhinje po mjeri koje je studio Mirjane Mikulec osmislio, a InDizajn prikazao u prošloj, 25. sezoni emisije.

 

 


Ekipa emisije InDizajn radi punom parom – osmišljava i snima priloge za novu, 26. sezonu, a paralelno s time pregledava prijave koje su stigle na nagradni natječaj Iznenadi me. Gledateljima koji osvoje natječaj InDizajn će preurediti jednu prostoriju u domu, a prilozi o tim makeoverima bit će prikazani u idućoj sezoni.

Do ponedjeljka navečer, 29.7. se i vi možete prijaviti na nagradni natječaj OVDJE a više o svemu pročitajte u članku:

PRIJAVITE SE NA NAGRADNI NATJEČAJ: InDizajn vas daruje uređenjem jedne prostorije u domu

Ovi nagradni makeoveri ne uključuju kuhinje zbog zatjevnosti kuhinja a i s obzirom na asortiman sponzora, Meblo Tradea.

Zato vas u novoj sezoni emisije očekuje nekoliko priloga o uređenjima kuhinja! U međuvremenu, kao najbolju pripremu, pogledajte tri projekta kuhinja po mjeri studija Mirjane Mikulec koje su privukle najveći broj gledatelja u prošloj sezoni.


BEŽ NIJANSE I MRAMOR ZA BEZVREMENSKU ELEGANCIJU I DAŠAK LUKSUZA

Zadatak studija Mirjane Mikulec bio je preurediti i kuhinjski i blagovaonski prostor u trosobnom stanu za mladi par. Klijenti su željeli osuvremeniti izgled ali i otvoriti prostor.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Za fronte ormarića u ovoj kuhinji po mjeri odabrana je oplemenjena iverica, a za radnu plohu Compact ploča. Budući da su vlasnici željeli neutralne tonove, za fronte ormarića predloženo je da to bude bež sa sivim pigmentom, a od istog materijala i dekora napravile su se letvice kao oblog šanka. Za završni dojam korišteni su crni detalji u vidu gola profila umjesto ručkica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Zahvaljujući dekorima i bojama dobio se luksuzni izgled kuhinje, a pazilo se da svaki dio bude u potpunosti funkcionalan, a opet usklađen sa željama klijenta.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

UMIRUJUĆA ZELENA KUHINJA S ELEGANTNOM BLAGOVAONICOM

Mnogima se jako svidjela ova moderna kuhinja kojom dominira zelena boja.

S obzirom na tlocrt i izvode u prostoru namijenjenom za kuhinju, najbolji izbor bila je linijska kuhinja, a predložene su dvije varijante rasporeda elemenata i kuhinjskih aparata. Za blagovaonski dio klijentima je ponuđeno nekoliko tlocrtnih rješenja s različitim stolovima i različitim brojevima sjedećih mjesta. Odluka je pala na ovalni poluotok s pet sjedećih mjesta i prostorom za skladištenje, na poziciji između dva prozora.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U odabiru dekora i materijala klijenti nisu imali puno zahtjeva osim onih da se kuhinja, budući da je dio otvorenog prostora stilski uklopi u ostatak dnevnog dijela. Osim kombinacije zelene i dekora mramora, koji je korišten za radnu ploču, zidnu oblogu i poluotok, dodana je i neutralna bež nijansa na postolju stola.

Zelene fronte su od Fenixa, materijala koji je jako izdržljiv i jednostavan je za održavanje i kao takav idealan za kuhinje.

Umjesto klasičnog blagovaonskog stola odluka je pala na otok po mjeri i to iz tri razloga. Njime se dobila dodatna pohrana, radni prostor i stol u jednom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

BETON, DRVO I BEŽ – DOBITNA KOMBINACIJA ZA MODERNU KUHINJU

Moderna kuhinja u obliku slova L dio je otvorenog dnevnog prostora. Vlasniku su predložena tri rješenja, sva tri s otokom budući da je to bio zahtjev. Jedno rješenje bilo je s otokom koji u produžetku ima blagovaonski stol, jedno s otokom i mjestima za sjedenje duž jedne strane i jedno s otokom koji ima dva sjedeća mjesta. Što se materijala tiče, klijenti su željeli dekor drva na dijelu fronti pa je on kombiniran s ivericom u bež tonu i tamnim Compact pločama na radnoj plohi i zidnoj oblozi.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Na bočni zid su pozicionirani visoki elementi kako bi se dobilo mjesta za veliki hladnjak i pećnicu u ravnini ruku. Na najdužem zidu je ostatak aparata kao i sudoper s dovoljno radne površine. Donji elementi imaju ladice koje su jako praktične, a iz istog razloga u kut je smješten izvlačni element. U sredini, ispred ormarića, smjestio se mali kuhinjski otok za blagovanje i pohranu.

Drvni dekor koji su klijenti željeli jako se dobro uklopio uz nježni ton gornjih elemenata i tamnu radnu ploču i zidnu oblogu. Ovakvim pozicioniranjem kuhinjskih jedinica- ploče, pećnice, sudopera i hladnjaka istaknula se funkcionalnost i stvorila se praktična kuhinja, ugodna za korištenje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić
Komentari