Vedre, profinjene i umirujuće nijanse u stanu na zadnjem katu

Dvoetažni interijer u koji vas vodimo zauzima s mezaninom površinu oko 150 kvadrata i nalazi se na zadnjem katu nove stambene zgrade u Varšavi. Pogledajte kako je osmišljen prostor i nadahnite se.

 


Prostrani stan na zadnjem katu novogradnje u Varšavi zbog visine je dobio mogućnost i mezanina – polukata visine manje od standardne, ali koji je iskoristiv za određene sadržaje. S mezaninom, ukupna površina stana je 150 četvornih metara.

Vlasnici, bračni par, uređenje su povjerili Mariji Biegańskoj i Ewelini Pik iz studija Modularna Pracownia Architektoniczna. Želja vlasnika bila je da se stvori otvoreni prostor i uredi polukat koji će ujedno biti i radni prostor. Također su željeli da stan ima prozračnost i bude ispunjen svjetlijim bojama, prirodnim materijalima te pastelnim akcentima.

Foto: W_SRODKU Photography

Pri projektiranju funkcionalnog rasporeda arhitektice su odlučile promijeniti položaj pregradnih zidova. Na taj su način interijer prostora prilagodili potrebama vlasnika.

Foto: W_SRODKU Photography

U središtu interijera je otvoreni dnevni prostor s velikim prozorima. Sastoji se od dnevnog boravka, blagovaone i blago skrivene kuhinje, uvučene u nišu. Iznad dnevnog dijela nalazi se polukat do kojeg se dolazi vijugavim uskim bijelim stubama.

Foto: W_SRODKU Photography

Mezanin je postavljen na na dio stana ispod kojeg se nalaze kupaonica, gostinjski toalet, skladišni prostor za odlaganje sredstava za čišćenje i ostalih stvari te garderoba. Ova dnevna zona je vrlo svijetla zbog velikog broja prozora koji prekrivaju zid cijelom njegovom dužinom. Odmah ispred prozora nalazi se terasa – mjesto za provođenje vremena u toplim danima.

Foto: W_SRODKU Photography

Privatni prosto je donekle skriven, nalazi se s druge strane hodnika iz kojeg se pristupa dvjema spavaćim sobama. Glavna spavaća soba je uređena i u njoj se nalazi i dodatni radni kutak, dok dječja soba tek čeka na opremanje.

Foto: W_SRODKU Photography

Cijeli interijer je vrlo eklektičan prostor. Dominantne svijetle boje postale su pozadina za namještaj i dodatke od kojih su neki u pastelnim tonovima među kojima prednjači zelena.

Foto: W_SRODKU Photography

Moderni interijer uključivao je i vintage elemente, poput komoda i tkanina s grafičkim motivima ili pak podova u kupaonici i gostinjskom toaletu. Time je ispunjena želja investitora koji su sanjali o ovakvom podu.

Foto: W_SRODKU Photography

 

Komentari