TA DIVNA KERAMIKA: pogledajte radove polaznika prve napredne radionice by Tea Radić

Akademska kiparica i keramičarka čest je gost u školi za dizajn Mirjane Mikulec gdje održava radionice keramike za koje se uvijek traži mjesto više. Ovaj puta, pored radionice osnova keramike, premijerno je održana i napredna radionica. Pogledajte kako je bilo i kako izgledaju radovi polaznika!

 

 

Svaki puta nas iznova iznenadi činjenica da nakon što raspišemo radionicu keramike i objavimo na našem portalu te podijelimo na društvenim mrežama, vrlo brzo sva mjesta budu zauzeta. I već za dan-dva traži se jedno više. Keramika je izuzetno popularan medij za iskazivanje kreativnosti i oblikovanja predmeta koji imaju, pored funkcionalne, i veliku estetsku ulogu, a Tea Radić jednostavno zna prenijeti svoje znanje, stručnost i ljubav prema ovom materijalu.

Ova splitska akademska kiparica i keramičarka već je dobro poznato ime među kreativcima svih vrsta, a ne samo ljubiteljima keramike. Također i njezin brend Terra Cerramica, u čijem okrilju nastaju jednostavne šalice s duhovitim, emotivnim i efektnim natpisima, tanjuri nepravilnih oblika, zdjele…

 

Foto: Marija Laća

 


Zbog velikog interesa i kako bi vjernim polaznicima ponudili nešto novo, radionici osnove keramike, koja je nedavno održana u školi za dizajn Mirjane Mikulec pridružena je taj isti dan u popodnevnim satima i napredna, Mastering Handbuilding, koja je također bila vrlo brzo popunjena do posljednjeg mjesta. Za ovu naprednu radionicu nije bilo potrebno imati prethodno iskustvo u radu s keramikom jer su u nju bile uključene i osnove.

Foto: Marija Laća

Polaznici su tako u prvom dijelu naučili koje vrste gline postoje, koja im je namjena s obzirom na funkciju predmeta kojeg izrađuju kao i koje sve faze oblikovani predmet treba proći kako bi dobio finalni, funkcionalni karakter.

Foto: Marija Laća

Drugi dio radionice bio je praktične naravi – svaki od sudionika je samostalno izrađivao predmet kombiniranom Pinch & Coil tehnike, a rezultate, kao i radno-kreativnu atmosferu koja je vladala na naprednoj radionici možete vidjeti na našim fotografijama!

Foto: Marija Laća
Komentari