COBBO KREVET: pametno iskorištava prostor iznad ležaja i osvaja svojim izgledom

Oduševio nas je jednostavan, ali vrlo maštovit dizajn ovoga kreveta iza kojega stoji njemački arhitekt i dizajner Michael Hilgers. No to je samo jedan od njegovih aduta…

 


Njemački arhitekt i dizajner s berlinskom adresom, Michael Hilgers voli stvarati pragmatičan dizajn u kojem je svrha proizvoda središte cijele priče. No, ništa manje ne zaostaje ni dizajn, koji je doista maštovit i koji nas je oduševio svojim novijim radom, krevetom Cobbo.

Riječ je o krevetu za jednu osobu, dizajniran s namjerom da bude dio studentskih domova, malih stanova te dječjih i gostinjskih soba. COBBO krevet je pametan komad namještaja, s dovoljno prostora za pohranu, ostvaren u suradnji s njemačkom online trgovinom Otto.de.

Foto: @studiomichaelhilgers

Ležaj dimenzija 212x106x190 cm (za madrac dimenzija 90×200) krasi jednostavan i pročišćen skandinavski dizajn, kombinacija iverala s nogama od masivne hrastovine te bijelim ormarićima koji maksimalno iskorištavaju prazan prostor iznad spavaćeg dijela. Prostor za pohranu, nije naime, kako to obično biva, smješten ispod nego iznad ležaja.

Foto: @studiomichaelhilgers

Prostor za pohranu podijeljen je u četiri odjeljka koja svaki imaju svoja vrata za otvaranje u koja se mogu spremiti stvari poput odjeće, posteljine, školskog pribora i knjiga, sportske opreme, deka…
Ovo je pametan način kako iskoristiti prazan prostor i pomoći ljudima u manjim prostorima da smanje nered.

Foto: @studiomichaelhilgers

Okvir kreveta ima blago suženi dizajn s parom drvenih okvira u uzglavlju i podnožju kreveta koji podupiru jedinicu za pohranu. Ovi okviri imaju ustvari dvostruku funkciju – podupirući malo uži prostor za pohranu, oni istovremeno daju osjećaj fizičke lakoće.

Foto: @studiomichaelhilgers

Foto: @studiomichaelhilgers

 

 

Komentari