Tri brza savjeta za stvaranje radnog kutka

U današnje vrijeme kada većina ljudi ima problem s manjkom kvadrata u životnom prostoru, organizacija i uređenje radnog dijela stana ili kuće predstavlja pravi izazov.

Rijetki imaju mogućnost odvojiti cijelu sobu za rad. To je razlog zašto se najčešće radni prostor osmišljava kao dio dnevnog boravka, blagovaonice ili čak kao dio predsoblja, ako je ono dovoljno prostrano. Donosimo tri brza savjeta koje svakako valja uzeti u obzir mučite li muku s pronalaskom idealnog mjesta za svoj radni kutak.

Radni prostor možete organizirati u bilo kojoj prostoriji stana, ali svakako izbjegnite spavaću sobu. To je prostorija u kojoj je važno odmoriti se i uživati u intimi, a pogled na radni stol s gomilom papira ili ukućana kako neumorno radi u kasne sate zasigurno vas neće učiniti odmornima i opuštenima. Isto tako, buđenje s pogledom na radni stol nije baš recept za čarobno jutro.

Foto: Ivana Niskota
Foto: Ivana Niskota

Ovisno o potrebama i financijskim mogućnostima, birajte između gotovog i namještaja izrađenog po mjeri – potonja opcija obično je nešto skuplja, ali i garantira da će svaki centimetar za smještanje radnog kutka biti pravilno iskorišten. Ukoliko je prostor u kojem živite malen, opcija izrade po mjeri bolja je opcija. Iznimka su prostori namijenjeni za najam i prostori koji vam nisu trajno rješenje na stambeno pitanje.

Pripazite na rasvjetu – idealno je da radni prostor bude uz izvor dnevnog svjetla, ali i dobro postavljena umjetna rasvjeta je obavezna za rad u kasnijim satima. Osim toga, i u vremenu kada ne radite, rasvjeta je idealan saveznik za stvaranje atmosfere u prostriji.

Komentari