Ideje za uređenje sobe tinejdžerki

Osnova namještaja za uređenje svake sobe tu je još od najranije dobi vašeg djeteta, no kada vaša princeza dođe u tinejdžersku fazu, razmislite o nekim promjenama.

IMG_5477

Za tinejdžerke su obavezna ogledala, a ako ne želite provoditi sate čekajući da se oslobodi kupaonica, poželjno je u sobe djevojčica ovog uzrasta, staviti i manji toaletni stolić.

Došlo je vrijeme da dječje motive na zidovima i posteljini zamijene geometrijski motivi, te posteri glazbenih i filmskih idola.

LOFT, creation 2

Neke od mogućih ideja uređenja sobe za tinejdžerku:

  • Hippy stil – žarke boje i izražajan cvjetni uzorak, noćne lampe i središnje rasvjetno tijelo s tekstilnim sjenilima i resama, svijetli krevet i ormar, prekrivač koji je sašiven od više različitih tkanina (tzv. patch-work), mnoštvo svijeća i dekorativnih jastučića, ogledala s okvirima od raznobojnih stakalaca, školjki ili kamenčića.
  • Za ekološki osviještene mlade dame preporuča se upotreba bijelo-bež-zeleno-smeđe kombinacije boja, koja se može naglasiti i fototapetom koja prikazuje drveće ili jezero.
  • Crno-bijele sobe, s dodacima u motivu zebre ili velik crno-bijeli poster kraljice stila Audrey Hepburn u svojoj kultnoj maloj crnoj haljini i tijari, uvijek se mogu nadopuniti još kojom toplijom bojom, poput crvene, narančaste ili žute.
  • Bijele ili ružičaste lampe s perlicama ili perjem omekšat će izgled svakog djevojačkog kutka.
  • Crna boja će se pokazati kao odličan izbor – od crnih kristalnih lustera do dekorativnih zidnih stickera poput onih koji glume grane drveća. Dodatkom crne boje pojačava se dojam elegancije.
  • Na prozor se mogu postaviti električne lampice (poput božićnih) u obliku srca, cvijeta, ribica ili leptira, kao i prozračni zastori – rese.
  • Za modno osviještene tinejdžerke predlažemo u kut sobe postaviti krojačku lutku, na kojoj mogu isprobavati različite odjevne kombinacije, a za one smjelije i sklone glamuru, predlažemo da jedan od zidova obojite u zlatnu ili srebrnu boju.

https://www.instagram.com/p/BPetUfQAVcZ/

Komentari