Pogledajte 10 očaravajućih terasa i balkona inspiriranih prirodom

Uređenjem balkona i terasa cilj nam je stvoriti mjesto za opuštanje i odmor, druženje s obitelji i dragim ljudima, ali i donijeti u svoj dnevni boravak na otvorenom dašak prirode. Pogledajte na koje načine to sve možete učiniti

 

 

Lijepo uređeni balkoni i terase nikada nisu sadržani samo od osnovnih, funkcionalnih elemenata poput stola i stolica. Tek će detalji, potpomognuti bojama, uzorcima, zanimljivim teksturama i oblicima postići da ovaj produženi dnevni boravak ima ‘ono nešto’. Upravo tako ćete dovesti i prirodu na svoj balkon što je također jedan od ciljeva i postići ugodan i opuštajući ambijent.

 

Foto: ElMueble

 

Žudnja za prirodom koja opušta

Život u gradu i okruženost betonom i tehnologijom otuđe nas od prirode pa ju barem ovako želimo malo vratiti u svoj život. To ćemo prije svega postići odabirom prirodnih materijala te elemenata poput bilja – cvijećem i začinima u teglicama, kao i mini vrtom oživjet ćemo balkon te imati dojam kao da smo u vrtu ili negdje u šetnji prirodom za kojom ustvari toliko čeznemo. Neka naš balkon izgleda poput male urbane džungle!

 

Foto: ElMueble

 

Pored zelenila, prirodni ambijent postići ćemo i prirodnim materijalima. To možemo učiniti već odabirom podnih obloga – od prirodnog kamena i mramora te pločicama koje ih oponašaju. Također, u trendu su i drvene podne obloge koje se mogu postaviti na postojeću podlogu, primjerice, stare keramičke pločice. Sve ove obloge lako se održavaju te dobro podnose sve vremenske uvjete.

 

Foto: ElMueble

Toplina bambusa, drva i pamuka

Želite li da balkon bude inspiriran prirodom, odaberite prirodne materijale ili njihovu imitaciju za osnovne komade namještaja – bambus, drvo, ratan te pamuk i lan za jastuke i sjedišta. Od prirodnih materijala mogu biti i taburei, klupe za pospremanje jastuka, tegle za cvijeće, pomoćni stolići, police za cvijeće, vertikalni vrtovi…. Dašak prirode unijet ćete i zavjesama od prirodnih materijala te mini tepisima, dekicama i jastucima s uzorcima prirode – lišća, trave, cvijeća, mora, planina…

Inspirirajte se našim prijedlozima u stvaranju svoga balkona ili terase!