Noviteti i trendovi u svijetu luksuznih interijera

Bezvremenski stil, odvažnost i vrhunska kvaliteta – tri su to ključne odrednice najpoznatijih svjetskih proizvođača specijaliziranih za opremanje doma. Bilo da je riječ o luksuznom namještaju, rasvjetnim tijelima ili pak dodacima za dom, nota luksuza i estetska savršenost provjeren su recept koji je stvorio neke od ikona svjetskog dizajna. Mnoge od njih samo su dio asortimana Et cetere.

Zabravite generički namještaj i već viđene dekoracije kakve viđate u većini domova jer uobičajenost i jednostavnost ne stanuju ovdje.

Et cetera
Et cetera

Kada je u pitanju namještaj, mnogi dizajneri nastoje slijediti imperativ stvaranja savršenog balansa između suvremenog i tradicionalnog, luksuza i strogoće, mode i udobnosti.

Yang
Yang

Točka na i svakog interijera svakako su detalji. Oni će odrediti stil, stvoriti atmosferu, pa čak i vizualno transformirati inzgled prostora. Napokon, cilj je svakog interijera da govori o navikama vlasnika i ujedno odgovara na njegove potrebe, način života i ukus, neovismo o prostoriji.

Ralph Lauren
Ralph Lauren

Osim spavaće sobe ili dnevnog boravka, pažnju valja posvetiti i kupaonici. Jedna je to od najzahtjevnijih i najmanjih prostora u svakom domu, pa nerijetko, zadovoljavajući osnovne funkcinalne zadatke, estetika pada u drugi plan. Ipak, zbog relativno malih dimenzija, u posljednje vrijeme ovoj se prostoriji pridaje sve više pažnje pa postaju pravi poligon za vježbanje kreativnosti i pomicanje granica.

Axor
Axor

Isto vrijedi i za keramikče obloge. U svijetu keramičkih i drugih vrsta obloga danas gtov da i nema granica, prolazi sve – od keramičkih, staklenih, porculanskih i gres do mozaik pločica – i to u svim dimenzijama, pa čak i onim iznimno velikim.

Imola
Imola

 

Komentari