Predmeti s domaćim potpisom koji osvajaju interijere diljem svijeta

I kad nam se čini da smo premali i nedovoljno agilni da bismo imali dobru domaću dizajnersku scenu, izrone neki novi sjajni proizvodi i imena koja daju nadu. Upravo njih odlučio je ugostiti sajam InDizajn – festival modernog doma u zagrebačkoj dvorani Arena

 

Treće izdanje InDizajn festivala koje se od 13. do 16. rujna održava u sportskoj dvorani Arena u Zagrebu je pred nama. Pored 80 izlagača iz svijeta građevine, tehnologije, arhitekture i dizajna, posjetiteljima će se predstaviti i 16 hrvatskih produkt dizajnera i umjetnika. Svoje će radove izložiti na središnjem dijelu sajma, Bazaru, i pokazati javnosti svoju kreativnost i maštu.

Predstavljamo vam posljednja četiri izlagača kreativca na ovogodišnjem Bazaru.

 

Vodeći se idejom kako su upravo detalji ono što čini razliku od interijera do interijera, zagrebački dizajnerski brand KUTAK odlučio je stvarati unikatne naljepnice, maksimalno individualizirane, kako bi prostor koji ukrašavaju bio ne samo estetski zanimljiv, nego i originalan. Vlatka Blakšić koja stoji iza Kutka dizajnira naljepnice s natpisima i ilustracijama sljedeći želje klijenta i usput ih savjetujući o bojama, motivima i dimenzijama te uzimajući u obzir namjenu prostora, kao i druge njegove specifičnosti.

 

Foto: Privatni arhiv

Njihove naljepnice nalaze se u dječjim sobama, kuhinjama, boravcima, uredima, ordinacijama, školama stranih jezika… Kako izgledaju njihovi radovi uživo, imat ćete priliku vidjeti ako posjetite njihov štand na InDizajn festivalu i usput zaigrati njihovu nagradnu igru.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Stolne i podne lampe koje kreira Gordana Ćosić iz Slavonskog Broda krase mnoge domove i urede diljem svijeta – od Europe, preko Amerike pa sve do daleke Australije. GITA LAMPE I SJENILA osvajaju svojim jednostavnim i vedrim dizajnom, a cijela je priča, otkriva nam Gordana krenula od izrade sjenila za lampe i lustere, da bi se kasnije proširila i na kreiranje kompletnih lampi.

‘Prije nekoliko godina uzaludno sam obilazila trgovine tražeći lampu za svoj dom te sam odučila stvari uzeti u svoje ruke i sama krenuti u izradu. Tako je počela moja avantura koja polako postala i moja ovisnost i dio moga svijeta u kojem zaista radim ono što volim, ono što me opušta i čini sretnom’, otkriva ova samouka dizajnerica. Njezine najnovije kreacije šarmantnih lampi različitih uzoraka, za koju Gordana nastoji da svaka od njih bude drugačija i posebna, moći ćete bolje upoznati na InDizajn sajmu.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Lilipop design predstavit će nam svoje originalne i elegantne sjedalice TABUSHI, koje dolaze u različitim bojama i  oblicima i lako ih je zamisliti u svakom kutku doma, ali i prostora kao što su ordinacije, igraonice, uredi… Ovi sjajni barski stolci i taburei koje kreira dizajnerica Lidija Mikluš inspirirani su najpoznatijim japanskim jelom sushijem, a ove ćete ih godine na InDizajn sajmu moći vidjeti u proširenom izdanju.

Kako nam je otkrila dizajnerica, Tabushi uz svoje poznate modele Combo, Home Bar, Bar i Mini, predstaviti i Tabushi Combo king size i Tabushi long.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Neizmjerno nam je drago kada dizajn uključuje i socijalni angažman i osviještenost te pomaže potrebitima, u ovom slučaju njihovoj boljoj uključenosti u društvo, ostvarivanje kroz rad te izražavanje kreativnosti. Upravo to radi ustanova SUVENIR ARBOR čija je glavna misija rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom kroz, između ostaloga, i proizvodnju namještaja od drveta, kojeg dio plasiraju i u inozemstvo. Igračkama, krevetićima, stolcima i stolovima, baš kao i predmetima od tekstila doista je teško odoljeti zbog njihova funkcionalnog i prekrasnog dizajna.

Koristeći svega par boja Suvenir Arbor uspio je stvoriti vesele, maštovite i tople dodatke koji će svaku prostoriju pretvoriti u pravi mali raj, a djecu potaknuti na kreativnost.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Foto: Privatni arhiv

 

 

Komentari