Moderna i bezvremenska: kuhinja by studio Mirjana Mikulec u kojoj će vlasnici uživati

Pogledajte uređenje kuhinje u stanu u samom centru Zagreba. Prostorija u koju je smještena ima 15 kvadrata i u dogovoru s vlasnicima studio Mirjane Mikulecje odlučio da će u njoj biti samo kuhinja, a blagovaonski dio izmješten je dnevni boravak.

 


Studio Mirjane Mikulec nedavno je završio projekt uređenja starog građanskog stana u središtu Zagreba koji je zatečen u posve derutnom stanju. Ovaj puta vam pokazujemo kako je teklo preuređenje kuhinje koja ima zavidnu površinu od 15 kvadrata.

Screenshot
Screenshot

Prvi korak u uređenju kuhinje bila je izrada tlocrtnog rješenja. Želje klijenata bile su jednostavne i lake za uklopiti. Budući da je jedan od njihovih zahtjeva bio otok za brzinske obroke, predložena im je kuhinja U oblika sa sjedećim mjestima, a na zidu pokraj ulaza visoke elemente koji će služiti kao prostor za skladištenje. Uz to, na taj zid smješteni su i aparati.

Screenshot

Nakon što su klijenti odobrili tlocrt, slijedila je izrada idejnog rješenja. S obzirom na to da se kuhinja nalazi u starogradnji, klijenti su htjeli uređenje prilagoditi prostoru pa je predložena kombinacija slonovače i tamnijeg dekora drva, klasičnu i istodobno suvremenu kombinaciju.

Za bijele fronte predloen je Fenix, koji će sa svojom savršenom mat površinom izgledati luksuzno, a osobito u kombinaciji s Perfectsensom u tamnijoj nijansi.

Kad su klijenti odobrili idejno rješenje, naručeni su svi potrebni materijali. Nakon toga započela je adaptacija i uređenje baze, što je obuhvaćalo promjenu instalacija, vanjske stolarije, zidova i podova. Iako je riječ o kuhinji, budući da je cilj bio imati ujednačen izgled kroz cijeli stan, na podu je parket od svijetlog hrasta.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Za dozu suvremenosti na visećim elementima birana su dekorativna stakla. Za radnu ploču Getacor, a zidna obloga je jednostavna i nenametljiva kako ne bi odvlačila pozornost s ostalih dekora.

Cijeli jedan zid, koji od kuhinje dijeli ostavu i kupaonicu, obučen je u Perfectsense u istoj nijansi kao ostatak kuhinje. Na taj način vizualno se objedinio prostor cijele kuhinje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

Visina prostorije koja je standardna za ovakve stanove, naglašena je bojom i štukaturama na stropu, ali i rasvjetnim tijelima. Zanimljiv detalj nalazi se i na izlazu iz kuhinje. Naime, budući da vrata ne postoje, vizualno je prolaz naglašen  tamnim okvirom izrađenim od medijapana.

U video prilogu saznajte od Mladena Lovrekovića iz Elgrada detaljnije informacije o materijalima koji su korišteni u uređenju ove kuhinje.

 

Komentari