Mali dnevni boravak s blagovaonicom u malom stanu od 30 kvadrata

Tim Mirjane Mikulec uređuje mali stan od 30 kvadrata, s namjenom za najam. Pogledajte kako je osmišljen dnevni boravak u kombinaciji neutralnih i zelenih nijansi, s crnim akcentima.

 


Dnevni boravak čije vam uređenje predstavljamo dio je malog stana za najam od svega 30-ak kvadrata. Budući da se nalazi u novogradnji, dizajnerica Mirjana Mikulec i njezin tim prilagodili su se postojećim izvodima, otvorima za balkon, postavljenoj keramici i podnim oblogama.

S obzirom na to da je riječ o stanu koji ide u najam, investitorima je bilo važno da opremanje bude gotovo u što kraćem roku, a prvi korak je bio izrada tlocrtnog rješenja. Tlocrt stana bio je poprilično nezahvalan, a najveći problem su predstavljale dubine zidova na koje je s jedne strane trebao ići komadni namještaj, s druge kuhinjska klupica. Na zid desno od klizne stijene predloženo je da ide sofa manjih dimenzija, odnosno dvosjed, a klupici na strani kuhinje pridružen je stol i dva stolca.

Screenshot

Klijenti su se složili s prijedlogom, pa se krenulo na izradu vizualizacija. S obzirom na to da je riječ o otvorenom prostoru, važno je bilo uskladiti sve elemente. Prijedlog je bio da, budući da je kuhinja u kombinaciji bež i nježno zelene nijanse, ostatak prostora bude u neutralnim tonovima.

Mirjana Mikulec je sve potrebno naručila u Lesnini. Najveći izazov bio je pronalazak sofe, pa se u traženju namještaja upravo od nje i krenulo. Nakon toga došao je odabir stola i blagovaonskih stolaca, ali i manjih komada namještaja kao što je, primjerice, tepih. Kako je investitorima bilo važno da sve bude brzo gotovo, biran je komadni namještaj koji je bio na lageru, odnosno odmah dostupan.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Iako je riječ o stanu male kvadrature i sofi manjih dimenzija, bilo je bitno da se sofa može razvući kako bi klijenti, prema potrebi, imali i krevet više. Okruglom stolu suvremenog dizajna pridružene su stolice u crnoj, koja se provlači i u ostatku dnevnog dijela stvarajući tako skladnu cjelinu.

Ideja je bila da tepih i pomoćni stolići u dnevnoj sobi povežu cijelu priču pa je odluka pala na stoliće u dekoru drva i tepih bogate teksture. Osim komadnog namještaja, za skladan i ugodan prostor neizbježne su bile i dekoracije.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Mislim da vam ovaj prostor jako lijepo pokazuje kako se i u malim stanovima može postići maksimalna funkcionalnost i sklad. Prvo smo dobili dobrim tlocrtnim rješenjem i komadima namještaja, koji su na kraju ispali kao da su rađeni za ovaj prostor. Drugo smo postigli bojama. Kombinirali smo ih nekoliko, ali budući da su sve u neutralnim nijansama, međusobno su stvorile sklad i prostor u kojem će budući stanari zasigurno uživati”, istiće za kraj dizajnerica.

 

Komentari