Adaptacijom je u stan od 65 m2 došlo više svjetla i ugode, a raspored je znatno bolji i moderniji

Pozivamo vas na kratki obilazak ovog šarmantnog prostora koji je prošao temeljitu adaptaciju. Za novi izgled zaslužan je Montse Morales iz dizajnerskog studija Creative Director.

 


Uređenje ovog stana bila je ustvari potraga za boljom funkcionalnosti i više svjetla. Klijentica je angažirala studio Creative Director i dizajnera Montse Moralesa kako bi stari stan od 65 kvadata, naslijeđen od majke, pretvorila u svoj novi moderni dom.

Kako je stan bio prilično dotrajao, a vlasnici se nije sviđao raspored, bila je potrebna temeljita adaptacija koja je uključivala i izmjene u tlocrtu. Te izmjene objedinile su neke prostorije i donijele više prostora za pohranu. Ciljevi koji su postignuti zahvaljujući domišljatosti dizajnera interijera.

Izvedba radova bila je otežana zbog problema s konstrukcijskom gredom koja se nije mogla otkloniti), no sve se na kraju uspjelo napraviti kako treba. Rezultat je elegantan, moderan stan s posve novom pričom. Pozivamo vas na kratki obilazak ovog šarmantnog prostora s obiljem svjetlosti.


1. POD KOJI PRIVLAČI POGLEDE

Uz laminat u dnevnom boravku, blagovaonici i spavaćoj sobi, keramičke pločice su druga podna obloga u stanu. Za kuhinju, kupaonicu i hodnik stavljene su iste pločice, kako bi se povezao prostor. Odabrane su geometrijske pločice mramornog i uzorka drva koje su vrlo upečatljive i daju vintage štih prostoru.

Foto: Directora Creativa

2. BLAGOVAONICA U SREDIŠTU STANA

Hodnik nas vodi u središte kuće: blagovaonicu, koja je nastala na mjestu dnevnog boravka, a mjesto koje je nekad bila blagovaonica sada je mala soba za čitanje i odmor, a kako ima zidni krevet, može poslužiti i kao gostinjska.

Ovaj prostor je odvojen od dnevnog boravka i spavaće sobe sa staklenim vratima koja imaju metalne profile, a koji su postali jedan od najslikovitijih elemenata adaptacije. Stol je izrađen od drveta i uzorka mramora, u istom tonu kao i ulazni pod, dajući sklad i svjetlinu prostoru, dok su retro stolice kombinacija drveta i metala, s presvlakama od buklea.

Foto: Directora Creativa

3. DOBRO ISKORIŠTEN, UGODAN I MODERAN DNEVNI BORAVAK

Dnevni boravak i kuhinja su povezan, otvoren prostor nastao zahvaljujući spajanju dvije male dječje sobe, hodnika i gostinjskog toaleta. Sada je to vrlo funkcionalan otvoreni prostor. Odabrana je sofa jednostavnog dizajna u svijetloj neutralnoj nijansi sive koja se izvrsno uklapa s minimalističkim elementima u interijeru i koncept svijetlih tonova i prozračne atmosfere. Upravo na taj način je uneseno više svjetlosti u stan kao i rušenjem zidova Drveni namještaj i ovdje je prisutan, u skladu s cjelokupnom retro estetikom uređenja.

Foto: Directora Creativa

 


4. OTVORENA RETRO KUHINJA

Kuhinja je jedna od najvažnijih prostorija u kući, a dizajner ju je projektirao s velikom pažnjom. Ponovno su prisutni svijetli tonovi koji stvaraju prostore s osjećajem reda i prostranosti. Uređaji su odabrani u srebrnoj boji i odgovaraju zlatnim elementima.

Šank služi kao odjeljak između dnevnog boravka i kuhinje, a ujedno se koristi i kao mali uredski prostor. Prostor je dodatno vizualno odijeljen staklenom pregradom s metalnim profilima.

Foto: Directora Creativa

5. GARDEROBNI PROSTOR U OBLIKU SLOVA L

Stvaranjem blagovaonice dobilo se mjesta za proširenje spavaće sobe. Ona je sada dobila produžetak u vidu garderobnim ormara u obliku slova L. Ormari u kombinaciju bijelog iverala i ratana, ovako uvučeni, na drugom užem dijelu spavaće sobe, ustvari postaju zaseban garderobni prostor.

Foto: Directora Creativa

6. SVJETLOST I TOPLINA PREPLAVLJUJU SPAVAĆU SOBU

S druge strane spavaće sobe, pored prozora, dizajniran je po mjeri radni kutak s radnom plohom i ladicama kao dodatnim izvorom za pohranu. Na dekorativnoj razini, neutralni i zemljani tonovi i dalje dominiraju prostorom, dok su mali detalji u zlatnoj dali dodatnu sofisticiranost.

Foto: Directora Creativa

7. USKA I DUGA KUPAONICA

Kupaonica s tuš kabinom je odmah na ulazu u stan i odvojena je od hodnika kliznim staklenim vratima. Ugradbeni ormari prolaze nezapaženo i potiču osjećaj prostranosti toliko potreban u ovakvom uskom i dugom prostoru.

Foto: Directora Creativa
Komentari