UKRAO JE SVU PAŽNJU: krevet zlatne boje glavna je zvijezda male spavaće sobe

Mlada obitelj uskoro seli u svoj prvi dom. Ono što im još nedostaje je uređenje spavaće sobe, a kako je kvadratura mala, u nju će se moći smjestiti samo krevet i ormar.

 


Tim Mirjane Mikulec angažiran je u uređenju spavaće sobe mladog bračnog para koji uskoro useljava u svoj novi dom. Klijenti nemaju posebnih želja glede uređenje – jedina im je bila veliki krevet s tkaninom u nekoj jakoj boji.

Prije uređenja bilo je potrebno napraviti tlocrtno rješenje. Soba je velika svega sedam kvadrata. Ormar je smješten u nišu što je idealna pozicija u ovoj sobi. S obzirom da klijenti žele pogled prema prozoru, krevet se smjestio na zid koji se nalazi nasuprot.

Kako su klijenti željeli krevet koji će dominirati prostorom, Mirjana ga je odlučila potražiti u Centru spavanja tvrtke Perfecta Dreams koji se prostire na dva kata. Pored kreveta, odabrala je bogato Como uzglavlje koje će sa svake strane baze izlaziti dvadeset centimetara.

“Klijentu smo bili predložili plavu i zelenu tkaninu, jednu pliš, a jednu koja izgledom podsjeća na bukle. Njihova odluka je pliš ali u boji zlata. Iako to možda ne bi bio moj prvi izbor, klijentima se vrlo sviđa ova nijansa”, ističe dizajnerica.

Nakon što je montiran ormar, a zid na koji dolazi uzglavlje dodatno naglašen tapetom, sklopljen je i krevet. Podnu oblogu, kao i materijal za ormar,  klijent je sam birao prije nego je projekt preuzet, pa se to nije moglo mijenjati.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Kombinacija hladnih i toplih tonova sve je češća u interijerima i upravo to smo napravili ovdje. S obzirom na pod koji nam je bio zadan i želju klijenta da krevet bude u zlatnoj boji, tapetu smo birali u hladnom tonu. Da bismo smirili cijelu priču, svi detalji su vrlo jednostavni, posteljina i zastori su bijeli, a rezultat je ugodna spavaća soba”, zaključuje dizajnerica.

Pogledajte u video prilogu kako je teklo opremanje korak po korak!

Komentari