Odabrali smo za vas najbolje s beogradskog sajma namještaja

U Beogradu je od 6. do 11. studenog održan 56. Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutrašnjeg uređenja. Posjetili smo ga, ostali zadivljeni viđenim, a najbolje trenutke odlučili smo podijeliti s vama

 

Beogradski sajam ima dugu tradiciju i vrlo je značajan regionalni i europski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije namještaja, drvne industrije i pratećih grana, a nakon posjete njegovu posljednjem izdanju od 6. do 11. studenog, možemo zaključiti da je ostao dosljedan konceptu kreiranja zanimljivog, dinamičnog događanja na kojem se doista ima što vidjeti.


U šest velikih paviljona Beogradskog sajma predstavilo se više od 500 izlagača iz 45 zemalja, a među zemljama učesnicama su: Italija, Njemačka, Švicarska, Austrija, Švedska, Turska, Češka, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, BJR Makedonija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Slovenija… Posjetitelji sajma imali su priliku upoznati se s novim i najatraktivnijim dizajnerskim rješenjima.

Prvi put na sajmu ove godine predstavili su se: Arketipo, talijanski brand koji se dokazao kvalitetnim materijalima i izvanvremenskim dizajnom; austrijski Team 7 s tradicijom dužom od pola stoljeća u proizvodnji namještaja od punog drveta; njemačka Bora, poznati po sjajnom spoju tehnologije i estetike; njemački Punkt Moebel, poznat po sjedaćem program od kože, švedska Furninova, turski proizvođač Leta, te srpski studio Plus Minus, koji izrađuje namještaj od drveta vrlo originalnog dizajna.

Pored njih, na sajmu su se kao i svake godine našli i poznati izlagači pa smo tako imali priliku vidjeti nagrađivane proizvode talijanske tvrtke WOAK sa asortimanom sjajnih naslonjača. Na sajmu su se našle i zvijezde domaće i regionalne dizajnerske scene koje su pružile posjetiteljima uvid u nove i najpopularnije trendove u sferi dizajna namještaja u regiji. Svoje proizvode okrenute inovacijama predstavila je naša Prostoria, te Gazzda iz Bosne i Hercegovine, mladi brand Rinocca iz Skoplja, kao i srpsko-slovenski Hard Stuff koji se nalazi u Beogradu. Na Sajmu namještaja predstavlja se izuzetan program  izlagača iz Srbije: GIR,  Blanko, Yoka, Extraform, Catra Home Fashion, studio Dsignedby, Hookl und Stool, Wood Mood Design…

 

 

 

Komentari