BacSac

Primjetili ste zasigurno da su mnoge tegle za biljke glomazne, teške, vrlo nespretne za transport, a nerijetko i skupe. Vjerojatno vam se dogodilo i da ste željeli neku biljku premjestili na drugo mjesto, ali ste na koncu zaključili kako je bolje da ipak ostane tu gdje jest, jer je jedva opće možete pomaknuti.

Na sve mane uobičajenih teglica i posuda odgovor nudi jedna inovativna francuska tvrtka koja je osvojila mnoge cvjećare, uzgajivače ili ljubitelje bilja. Njihov je proizvod – vreća. Vreća za biljku. Iako na prvi pogled može zvučati čudno, ideja je zapravo i više nego odlična.

JA03

Osnivači BacSaca dvojica su krajobraznih arhitekata i dizajner koji su zajedničkim snagama tražili rješenje za poteškoće prilikom uređenja krova ili terase u urbanim sredinama: poteškoće vezane uz prijenos, težinu, kvalitetu dizajna i visokih cijena. Kako promjeniti tržište na kojem posude koštaju više od same biljke? Kako pretvoriti nepokretne i krute tegle u mobilni predmet? Kako urediti prostor s biljkama na jeftiniji način? Ideja sađenja u vrećama nastala je sa željom da se biljka vrati u centar pažnje i poštuje osnovno načelo sadnje, a to je da zemlja mora – disati. Tako su nastale vreće od geotekstila koja sprečava zagušenje zemlje.

BSI04-geotextile02-e1391281137311

U prednostima ovakvih vreća mogu uživati i amateri i profesionalci, a saditi možete sve – od malenih ukrasnih biljaka preko povrća pa sve do manjeg drveća. Profesionalcima se sviđa ideja i potvrđuju da se može u zatvorenim vrećama može obrađivati zemlja. Vreće su posebno korisne onima koji žive u malim gradskim stanovima, a ipak žele svoj mali vrt ili zelenu oazu. Lak, mek i otporan materijal dopušta da se spajaju i kombiniraju modeli i tako razviju sezonske kolekcije koje mijenjaju oblik i boje, što će ljubitelji dobrog dizajna zasigurno znati cijeniti. Više o ovoj zanimljivoj alternativi klasičnim posudama saznajte ovdje.

Bacsac
Bacsac
Komentari