MJESTO ZA ODMOR DOBILO JE NOVU ULOGU: zavirite na Martin balkon u Slavonskom Brodu

Na posljednjem katu stambene zgrade u naselju Andrije Hebranga u Slavonskom Brodu nalazi se šarmantni balkon. Vlasnica Marta uredila ga je prošlog ljeta, a sada joj povremeno služi i kao radno mjesto

 


Kada se jednom posvetite njegovom uređenju, izgled balkona, terase ili vrta može postati još veća strast nego uređenje interijera. Namještaj i detalji za eksterijere toliko su šarmantni da im je teško odoljeti a i kada su temperature visoke, večeri i jutra na balkonu su pravi spas.

Pored toga, razlog se krije i u činjenici da je u ovom prostoru atmosfera izuzetno bitna, čak ponekad i važnija od same funkcionalnosti, pa je to izazov mnogima da se poigraju bojama, detaljima i zelenilom kako bi to postigli.

 

Foto: Privatni album

Ovaj puta vodimo vas na baš jedan takav balkon. Eksterijer na posljednjem katu stambene zgrade u Slavonskom Brodu odiše lepršavom, zabavnom i pomalo romantičnom atmosferom te na trenutke djeluje kao mali privatni raj koji se savršeno nadopunjuje sa zelenim okolišem oko zgrade. Za to je zaslužna njegova vlasnica Marta koja je u dotjerivanje balkona krenula prošloga ljeta.

 

Foto: Privatni album

“Htjela sam imati još jedan životni prostor u sklopu trosobnog stana i uživati na svježem zraku među biljkama i zelenilom koji okružuju zgradu. Najčešće na balkonu odmaram ispijajući kavu ili pak čitajući knjige”, objašnjava Marta.

No, s vremenom je balkon je dobio novu, zanimljivu ulogu. Marti će balkon poslužiti i kao povremeno radno mjesto na otvorenom – za telefoniranje, planiranje, dogovaranje s kolegama, pa sada na njemu boravi više nego ikada prije.

Foto: Privatni album

Namještaj i detalje Marta je nabavljala u obližnjim trgovinama, nastojeći ostati unutar budžeta od 2000 kuna. I u tome je uspjela! Dva Acapulco modela naslonjača koja nude lounge atmosferu, romantična ljuljačka, drveni zidni panel za vješanje biljki i dekoracija, praktični klub stolić i niz ukrasa od kojih je neke sama izradila ispunili su balkon od osam kvadrata.

Komentari