Mala dnevna zona u stanu za najam: funkcionalan prostor sa sofom na razvlačenje

U jednoj od prošlih epizoda  pokazali smo vam kako je tim Mirjane Mikulec uredio dnevni dio u malom stanu za najam. Danas pogledajte kako smo isti prostor uredili, ali dobili potpuno različit rezultat samo uz pomoć boja.

 


Vlasnici su kupili dva stana, oba namijenjena za najam. Stanovi se nalaze jedan preko puta drugog, a  zadatak studija Mirjane Mikulec bio smisliti jedno rješenje koje se moglo koristiti za uređenje oba.

“Prvo samo naravno morali napraviti tlocrtno rješenje za oba stana, odnosno jedno koje možemo primijeniti na oba. One koji su vidjeli prvi stan samo ćemo na brzinu podsjetiti, a za vas koji niste vidjeli evo koje smo izazove imali”, ističe Mirjana Mikulec.

Mali dnevni boravak s blagovaonicom u malom stanu od 30 kvadrata

Screenshot

Riječ je o stanu izrazito nezahvalnog tlocrta u kojem dubine zidova nisu standardne i kojima se dizajnerica morala prilagoditi. Zid na kojem ima malo više dubine smjestila se manja sofa, a na zid nasuprot klupicu koja će biti dio blagovaonice.

“Što se tiče vizualizacije, budući da se uređenje razlikuje isključivo po bojama, napravili smo ih samo za jedan od stanova, a investitori su nam ostavili otvorene ruke za izbor boja u drugom stanu. Budući da je u prvom bila riječ o neutralnim nijansama, ovdje smo se odlučili za nešto hrabriji izbor”, objašnjava Mikulec.

Idejno rješenje

S obzirom na već spomenutu problematiku dubine zidova u oba stana, bilo je važno pronaći sofu koja će se dimenzijama dobro uklopiti u prostor. Osim toga, klijentima je bilo važno i da se opremanje završi što prije, pa je trebalo odabrati sofu koja je odmah bila dostupna. S obzirom na to i da su klijenti naginjali onoj na razvlačenje, za oba stana naručene su iste sofe.

Osim sofe, isti je model i blagovaonskog stola, ali zato se manjim komadima namještaja unijela raznolikost.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“U ovom stanu dominira ružičasta. Osim u blagovaonskom dijelu koju se nastavlja na kuhinju, provukli smo je i u ostatku dnevnog dijela i odličan je kontrast neutralnim nijansama na glavnim komadima namještaja, sofi i stolu. Ove stolice posebno mi se sviđaju, tkanina u nježnoj boji, bogate teksture s crnim detaljima istovremeno unosi toplinu i suvremenost u interijer”, otkriva za kraj Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Detalje vezane za uređenje ove dnevne zone pogledajte u video prilogu!

 

Komentari