Omiljene zidne dekoracije Mirjane Mikulec sada imaju nove uzbudljive varijante

Dizajnerica Mirjana Mikulec voli detalje u uređenju interijera, a i sama ih stalno mijenja u svome domu. No, od svih štukature su joj ipak najomiljenije. Zašto ih voli i koji su novi trendovi, otkriva vam u nastavku!

 


 

“Mislim da do sada već svi znaju za moju ljubav prema štukaturama i zidnim panelima. Ako moram izabrati jedan element koji ima moć učiniti interijer posebnim i dati mu karakter, to su zidne dekoracije. Upravo zato se veselim novoj kolekciji panela i pripadajućih štukatura brenda Noel and Marquet”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

“Štukature se već neko vrijeme prilagođavaju suvremenom načinu stanovanja, i zato ih između ostaloga volim. Kako bi ih uklopili u prostor nije nužno da imamo izrazito visoke stropove. Novim dizajnom, ali i raznim načinima njihovog slaganja sve opcije ukrašavanja zidova su otvorene”, dodaje.

FOTO: KALCER

Jednostavnost postavljanja i kombiniranja dekorativnih panela i štukatura jedan je od razloga zbog kojeg ih tako često viđamo u interijerima. Oblici i dimenzije tih štukatura su raznovrsni, a njihovi načini postavljanja bezbrojni. Od ravnih, do zaobljenih, klasičnih ili modernih, velikih i masivnih pa sve do mikro profila.

Indirektna rasvjeta sve je veći trend u interijerima, kako zbog svoje funkcionalne, tako i zbog svoje estetske strane pa je sada smještena i u štukaturama. Osim što naglašava kreacije na zidovima, stvara i ugodnu atmosferu koja je uvijek dobro došla u prostorima u kojima boravite.

FOTO: KALCER

“Najnovija kolekcija zidnih panela i njima pripadajućih štukatura nudi potpuno nove mogućnosti oblikovanja prostora. Površine panela su savršeno glatke,  pune bogatih zakrivljenih linija i  raskošnih oblika. U kombinaciji sa novim trendovskim bojama, ove skladne siluete mogu na vašim zidovima u trenu stvoriti jedinstvene kompozicije i postati ukras vašeg interijera”, objašnjava Martina Kalšan iz Kalcera.

FOTO: KALCER

Dobrim odabirom i kombiniranjem oblika i profilacija, paneli i štukature mogu vizualno povećati prostore, zidovima dati dinamiku i stvoriti interijere pune karaktera.

Ono što je je još važno  naglasiti jest da svi paneli imaju raznovrsne završne rubne štukature i lajsne kako bi svaka  kreacija na kraju bila savršena kompozicija bez i jedne mane.

FOTO: KALCER

 


Više o novitetima iz svijeta štukatura pogledajte u video prilogu!

 

Komentari