Otvoreno 7. izdanje sajma InDizajn: pokupite sve nove trendove na jednom mjestu

Posjetitelji sajma u Areni Zagreb mogu sudjelovati u inspirativnim i kreativnim radionicama, pronaći proizvode mladih umjetnika i dizajnera, učiti od genijalnih arhitekata i dizajnera slušajući stručna predavanja i panel rasprave s poznatima te učiniti dobro djelo kupovinom na Humanitarnom ormaru, buvljaku koji se priprema u suradnji s udrugom Mali zmaj

 

 


Najpoznatija hrvatska dizajnerica interijera Mirjana Mikulec otvorila je danas u Areni Zagreb 7. izdanje sajma interijera InDizajn. Najveća sportska dvorana u Zagrebu tako ovog vikend, do nedjelje 6.10. u 20 sati, kada zatvara svoja vrata, postaje središte najnovijih trendova u interijerima, ali i drugih zanimljivih sadržaja.

Na sajmu će svoje proizvode predstaviti do sada najveći broj izlagača iz Hrvatske i regije, a posjetitelje očekuju i tradicionalna “dizajnerska” ulica Bazar, stručna predavanja i kreativne radionice, Humanitarni ormar za udrugu Mali zmaj te mnogi drugi atraktivni sadržaji.

7. InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

TRENDOVI U OPREMANJU DOMA

S velikim uzbuđenjem dočekujemo novo izdanje našeg sajma. Izlagači, partneri i suradnici su ponovno uz nas, i zahvaljujemo svima što su se i ove godine uključili u projekt. Okupili smo mnoštvo kreativnih talenata i umjetnika, a za posjetitelje smo pripremili raznovrsne sadržaje. Svaki put se trudimo donijeti nešto svježe i inovativno, iako osnove ostaju iste – sajam je mjesto gdje svi mogu saznati najnovije trendove u interijerima, otkriti unikatne komade namještaja i dekoracije za dom, upoznati mlade umjetnike i vidjeti njihova djela, steći nova znanja te se povezati s kolegama iz industrije. Veliko nam je zadovoljstvo okupljati sve ljubitelje dizajna interijera na jednom mjestu“, izjavila je Mirjana Mikulec.

7. InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

PETAK: PREDAVANJA ARHITEKATA I DIZAJNERA

Program prvog dana sajma rezerviran je za niz stručnih predavanja namijenjenih arhitektima i ostalim zainteresiranim sudionicima. Velik broj njih okupio se kako bi poslušali izvrsne arhitekte iz renomiranih europskih studija Mecanoo i Harquitectes, cijenjene dizajnere Andreasa Diefenbacha iz njemačkog dizajnerskog studija Phoeni i Zorana Jedrejčića te Roberta Dragognu, arhitekta koji je radio na najvećem projektu u hrvatskom turizmu – Valamarovom Pical resortu s pet zvjezdica, čije se otvorenje planira za kraj iduće godine.

Jelena Glišić na otvorenju InDizajn sajma / Foto: Sanjin Kaštelan

SUBOTA: PANEL DISKUSIJE S POZNATIMA

U subotu su na rasporedu zanimljive panel diskusije u kojima sudjeluju brojna poznata lica. Arhitektica Tina Biloglav i dizajnerica Josipa Maras razgovarat će o izazovima i rješenjima kako uspješno voditi posao uz malu djecu, dok će arhitekt Nikola Arambašić, govoriti o zanimljivom procesu projektiranja kuće glumca Slavka Sobina koji se prije par godina preselio izvan grada.

Boris Banović i Mirjana Mikulec na otvorenju InDizajn sajma / Foto: Sanjin Kaštelan

Uz njega će biti arhitektica Iskra Krznarić, koja na svojim društvenim mrežama dijeli savjete ljubiteljima DIY projekata, te poznata pjevačica i voditeljica Sanja Doležal i dizajner Zoran Mrvoš, koji već godinama uživaju u životu izvan grada. Poduzetnica Lidija Lešić podijelit će svoje iskustvo o uređenju kuće na Visu, dok će Lana Biželj, Andrea Andrassy te Alex Milinković razgovarati o svojim iskustvima suradnje s majstorima.

O važnosti interijera za vlasnike beauty salona govorit će Karmen Ninić, Manuela Javor i Mirna Barišić, dok će Vanja Blumenšajn, Lana Bašić iz Tulip studija i Boška Bahtijarević iz Tvoje objasniti kako cvjetna umjetnost doprinosi ljepoti interijera i kako su cvjećarne postale privlačni kreativni prostori.

Ines Preindl i Mirjana Mikulec na otvorenju InDizajn sajma / Foto: Sanjin Kaštelan

HUMANITARNI ORMAR ZA DJECU, ŠTIĆENIKE  UDRUGE MALI ZMAJ

Posjetitelji će imati priliku ponijeti kući, ne samo moderne predmete i savjete za uređenje interijera, već i nove komade za svoju jesensku garderobu. Naime, brojni hrvatski celebrityji i influenceri, poput Izabel Kovačić, Franke Batelić, Borisa Banovića, Nike Turković, Tatjane Jurić, Marka Vuletića, Dore Martinović, Paule Sikirić, Pamele Badžek, Mirne Maras Batinić, Mirjane Mikulec, Lejle Filipović, Viktorije Rađe i mnogih drugih, donirali su odjeću iz svojih ormara za akciju poznatu kao Humanitarni ormar čiji prihod će biti usmjeren pomoći štićenicima udruge Mali zmaj koja brine o siromašnoj i nezbrinutoj djeci.

7. InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Sajam, koji organiziraju RTL Hrvatska i Studio za dizajn interijera Mirjana Mikulec, tijekom godina je postao središnje mjesto za sve renomirane brendove u opremanju interijera.

Više informacija o programu i izlagačima dostupno je na službenim stranicama InDizajn sajma.

Komentari