Mala, funkcionalna, skladna i suvremena. Zavirite u kuhinju od svega 4 kvadrata

Iza studija Mirjane Mikulec je uređenje modernog stana, a ovaj puta vam pokazujemo kako je osmišljena mala kuhinja od svega četiri kvadrata u obliku slova L.

 


Uređenje kuhinje u modernom stanu u Zagrebu uključivalo je i kuhinju. S obzirom na to da se studijo Mirjane Mikulec uređenju prilagođavao postojećim izvodima instalacija, što se tiče tlocrtnog rješenja nije bilo previše opcija.

Kuhinja je nešto manja od 4 kvadrata, a njezin oblik je poput slova L. Budući da je klijentima bilo važno da imaju što više skladišnog prostora, odlučeno je da će kuhinja imati i donje i gornje elemente.

Prijedlog studija bio je kuhinja s jednostavnim bijelim frontama s integriranim ručkicama u kombinaciji sa staklenim frontama i crnom radnom pločom. Moderna, a opet bezvremenska varijanta kuhinje koja izgleda atraktivno a još dugo će biti aktualna. Što se tiče materijala, kombinirani su medijapan i getacore. Osim medijapana, za fronte nasuprot ulaza birano je tamno staklo koje daje eleganciju prostoru. Na taj način dobivena je i dubina, uvijek dobrodošla u ovako malom prostoru.

Screenshot

Klijenti su pristali na prijedlog dizajnerice i njezinog studija, uz malu izmjenu dekora radne ploče koja će ipak biti svijetla, ali materijali ostaju isti. Vlasnici je bilo važno da ima što više radne površine, pa smo joj to omogućili rasporedom elemenata.

Kako je u kuhinji posebno važna rasvjeta, osim primarne rasvjete kombinirana je i LED rasvjeta integrirana u gornje elemente što će uvelike olakšati pripremu hrane i snalaženje po kuhinji.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Radna ploča je od Getacorea kojeg volimo koristiti za radnu ploču iz više razloga. Prvi je svakako njegova izdržljivost koja je u kuhinji najbitnija. Drugi razlog je veliki izbor dekora. Budući da su fronte jednostavnog i minimalističkog izgleda, radna ploča i zidna obloga u ovom dekoru i u kombinaciji s crnim elementima stvaraju kontrast koji je uvijek dobrodošao”, otkriva dizajnerica:

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

“Mala, funkcionalna, skladna i suvremena – tako možemo opisati uređenje ove kuhinje. Iako je riječ o ravnim i jednostavnim linijama, kombinacijom dekora, uključujući staklo dobili smo suvremen dizajn. Tome su doprinijele i fronte s integriranim ručkicama, a radna ploča i zidna obloga zasigurno su najdominantniji dio kuhinje i on mi se i najviše sviđa”, dodaje za kraj Mirjana Mikulec.

 

Pogledajte u video prilogu korak po korak kako je uređivana kuhinja!

 

Komentari