UMIRUJUĆI PLAVI TONOVI: stan od 40 m² u kojem boja igra ključnu ulogu

Dizajnerica Svetlana Polyantseva dizajnirala je mali, udoban i maksimalno funkcionalan stan sa plavim i crnim akcentima. Pogledajte kako je uređeno ovih 40 kvadrata!


Stan u novogradnji, površine 40 četvornih metara povjeren je na uređenje dizajnerici Svetlani Polyantsevoj. Zahtjev vlasnika bio je stvaranje svijetlog i maksimalno funkcionalnog interijera unutar ograničenog budžeta.

Unatoč prilično skromnoj površini, stan ima sve potrebne funkcionalne prostore: kuhinju-dnevni boravak u kombinaciji s blagovaonicom, odvojenu spavaću sobu s ormarima, kompaktni hodnik i kupaonicu.

Foto: Mihail Čekalov

Osim toga, u dnevni boravak je odabrana sofa na razvlačenje za slučaj da gosti žele prespavati. Mala linijska kuhinja ima sve potrebno te su i nju ugrađene mikrovalna pećnica, perilica posuđa i mnoštvo ladica.

Foto: Mihail Čekalov

Zoniranje je bitno za svaki stan, a naročito u malim prostorima. Ovdje je to učinjeno pomoću boje. Za bazu je korištena bogata pastelno-tirkizna nijansa koja istovremeno ujedinjuje prostor i vizualno razgraničava zone. Drveni pod u prirodnoj boji i sive porculanske pločice s teksturom kamena ističu i nadopunjuju tirkiznu.

Foto: Mihail Čekalov

Ovaj projekt uređenja koristio je i skrivena vrata obojena u boju zidova. Ova tehnika pomaže vizualno proširiti prostor i stvoriti jedinstveni stil.

Sastavni dio interijera je tekstil koji nenametljivo naglašava odabranu shemu boja, te dizajnerska keramika i slike koje su efektne akcentne točke.

Foto: Mihail Čekalov

Svjetlost također igra važnu ulogu u uređenju. U spavaćoj sobi korištene su svjetiljke koje omogućuju promjenu svjetline i temperature svjetlosti i stvaranje najudobnijeg osvjetljenja. U unutrašnjost sobe je također uspješno integriran krevet koji je bio u prijašnjem stanu vlasnika.

Foto: Mihail Čekalov

 

Komentari