KOPIRAJ STIL: Dnevni boravak s plavim akcentima

Plave nijanse u domu mnogi izbjegavaju kako prostor ne bi djelovao hladno ili sterilno. U nastavku provjerite kako ovu mnogima omiljenu boju koristiti u interijeru i učiniti ga toplim.

Sive i plave nijanse, koliko god bile lijepe, mnogima su na listi boja koje ipak radije zaobilaze. Želite li ipak ove nijanse “provući” kroz interijer bez žrtvovanja osjećaja topline doma, oslonite se na materijale, finiše i komplementarne boje. Kako biste plavu boju vizualno utoplili, kombinirajte je s materijalima kao što su meke tkanine poput baršuna i vune, po mogućnosti s jasno vidljivom strukturom. Izbjegavajte sjajne površine i hladne materijale poput stakla i ili visokog sjaja i radije birajte one prirodne poput drveta i boja plemenitih metala. Na primjer, izrađujete li namještaj po mjeri, predlažemo da preskočite iveral ili medijapan visokog sjaja i odaberete mat ili polumat finiš.

Odaberete li toplu podnu oblogu poput parketa ili laminata koji vjerno imitira drvo toplijeg finiša, već ste na pola puta. Odličan saveznik pri stvaranju toplijeg ambijenta svakako su i detalji u boji mjeda ili bakra koji će osigurati i dozu luksuza.

Foto: Darko Mihalić

Naravno, imajte na umu i da osigurate dovoljno svjetlosti u prostoru ili pak osigurajte maksimalnu količinu – na primjer, ako prostorija nema baš optimalnu dozu svjetlosti tijekom dana, radije se oslonite na svijetle nijanse, a pogotovo bijelu koja će prostor vizualno povećati i učiniti ga udobnijim.

Na koncu, plava se boja odlično slaže s raznim nijansama zelene, sive i jarko žute, pa svakako preporučamo da svojoj kombinaciji pridodate i pokoji detalj u ovim bojama. U nastavku pogledajte naš prijedlog za odabir namještaja i detalja kojim ćete bez problema rekreirati ovaj dnevni boravak!

1 Ljuljajuća stolica, 549 kn, Lesnina

2 Viseći luster, 299 kn, Ferotehna

3 Sjedeća garnitura, 8349,55 kn, Lesnina

4 Ukrasni jastučić, cijena na upit, H&M Home

5 Tepih, cijena na upit, Zuiver

6 dekor U525 ST9 Delft plava, debljina 18mm, Elgrad, 104,88 kn/m2

7 dekor U522 ST9 Horizont plava, debljina 18mm, Elgrad, 104,88 kn/m2

8 Pomoćni stolić, 299 kn, Lesnina

9 Komoda, 15.505,70 kn, Lesnina

10 Mirisna svijeća u limenci, dm, 39,90 kn

Pogledajte kako je tim In Dizajna pod vodstvom Mirjane Mikulec opremio ovaj dnevni boravak:

Komentari