KOPIRAJ STIL: eklektičan dnevni boravak

Da je drvo nezamjenjiv materijal u svakom domu mnogi će potvrditi, osobito u prostorima koji odišu rustikom ili shaby chicom. No, ono je i svestran materijal koji vas neće iznevjeriti poželite li ga ukomponirati u druge stilove.

Da je i eklektika odličan poligon za eksperimentiranje s drvenim površinama ili detaljima, dokazuje ovaj dnevni boravak s blagovaonicom. Ovdje smo topli, bezvremenski materijal iskorstili kao svojevrsni topli motiv koji se proteže kroz cijeli prostor. Želite li da prostorom vlada sklad, obratite pažnju na to da se u prostoru ne pojavljuje više vrsta drvenih dekora – na primjer, odlučite li se za provjereni hrast, tamni ili crveni dekori vjerojatno neće pasati prostoru.

Kako biste postigli ovakav izgled, predlažemo da birate namještaj s elementima drveta, na primjer nogice fotelje ili površina stolića. Vodite računa da prostorom dominiraju nježne, meke linije namještaja – njih ostavite za grublje stilove poput industrijskog. Naš su odabir fotelja u pastelnoj nijansi i naslonjač inspiriran šezdesetim godinama prošlog stoljeća.

Na koncu, toplinu i udobnost osigurajte mnoštvom biljaka. Upravo će one “razbiti” svaku grubu liniju i dati prostoru osjećaj smirenosti koju ionako pruža samo priroda.

1 Dekorativni panel, Lesnina, 149 kn

2 Crna bentwood stolica, Lesnina, cijena na upit

3 Ukrasna vaza, Ira Commerce, 271 kn

4 Mirisna svijeća u limenci Kašmir, dm, 29,90 kn

5 Trosjed, Lesnina, 6.457,80 kn

6 Blagovaonski stol, Lesnina, 3.134,21 kn

7 Visoka dekorativna vaza, Ira Commerce, 3.101,78 kn

8 Ukrasni jastučić, HK Living, cijena na upit

9 Keramička posuda, Zara Home, cijena na upit

10 Klub stolić, Lesnina, 255,76 kn

11 Plavi tepih, Lesnina, 999 kn

Kako smo osmislili i opremili ovaj dnevni boravak pogledajte u videu:

Komentari