KOPIRAJ STIL: stilska fuzija modernog i rustikalnog

Kombinacija suvremenih i starinskih materijala često rezultira odvažnim i originalnim izgledom, osobito kada je riječ o prostorijama poput kuhinje.

Visoki sjaj, koji je posljednjih godina bio pravi hit, dobio je dostojnu zamjenu u obliku akrilnih fronti. Osim reflektirajuće površine, akril karakteriziraju i sjajne čestice koje stvaraju još intenzivnije refleksije. Ovakav suvremen, ali pomalo hadan materijal uvijek je dobro kombinirati s nečim potpuno suprotnim. U ovom slučaju, to je radna ploča koja svojom površinom i strukturom vjerno imitira drvo, a isti materijal odabran je i za još pokoji detalj koji krasi kuhinju.

S obzirom da je kuhinja prostorija u kojoj je rasvjeta prijeko potrebna, odlična i prilično česta opcija danas su spot rasvjetna tijela koja se ugrađuju u sam strop. Decentna i neupadljiva, ovakva rasvjetna tijela idealan su odabir za kuhinju, kao i prostorije u kojima nam visilice i druge upečatljive vrste rasvjete naprosto ne odgovaraju.

Kako biste dodatno stvorili igru materijalima i stilovima, predlažemo da se oslonite na detalje – posude ili šalice sa starinskim motivoma, podlošci za rezanje od drveta i druge stvari koje pomalo “vuku” na starija vremena bit će pun pogodak.

U nastavku pogledajte naš prijedlog kako kopirati kuhinju sa slike!

1 Zidni sat, Lesnina, 499 kn

2 Mješalica, Lesnina, 989 kn

3 Porculanski tanjur s motivom, H&M Home, cijena na upit

4 Radna ploča Hrast Bardolino, debljina 38 mm, Elgrad, 168,75 kn/m 

5 Acryl antrazit, debljina 18 mm, Elgrad, 368,75 kn/m2

6 Acryl antrazit, debljina 18 mm, Elgrad, 368,75 kn/m2

7 Barska stolica, Lesnina, 984,40 kn

8 Ugradna pomična spot rasvjeta,  149 kn set od 3 kom

9 Podmetač za lonac, Lesnina, 129 kn

10 Daska za rezanje, Jamie Oliver, Lesnina, 95 kn

11 Šalica za kavu s tanjurom, Lesnina, 999 kn

12  slika s klinastim okvirom, Lesnina, 549 kn

 

Komentari