KOPIRAJ STIL: Dnevni boravak s daškom skandinavskog stila

Šarmantan stan s potpisom studija Mirjane Mikulec smjestio se u samom centru Zagreba i prava je vizualna poslastica za sve ljubitelje skandinavskog dizajna.

Upravo je ovaj stil poslužio kao inspiracija za opremanje stana, a s obzirom da je posljednjih godina na samom vrhu popularnosti u većem dijelu Europe, vrijeme je da ga i vi iskušate i provjerite zašto je mnogima nezamjenjiv.

Osim jednostavnosti i topline kojom odiše, ovaj popularni stil osvaja i svojom funkcionalnošću te vedrinom. Kako izvorno potječe sa sjevera Europe gdje su zrake sunca prava rijetkost, baš kao i temperature iznad ništice, interijeri inspirirani vim stilom prava su suprotnost. Okupani svjetlošću, bez puno boja i s prirodnim materijalima koji stvaraju osjećaj topline, skandinavski je stil lako stekao popularnost i mnogima postao stilski sinonim za dom.

Foto: Darko Mihalić

Osim na bjelinu i prirodne materijale, ovaj se stil uvelike oslanja i na dizajnerske klasike koji datiraju upravo iz vremena kada je skandinavski stil nastajao. Želite li dašak skandinavskog stila u svom domu, predlažemo da krenete od neutralne baze – bijelih zidova i tople nijanse podne obloge. Ako želite, na jedan zid možete nanijeti neku nježnu boju ili tapetu geometrijskog uzorka, no svakako izbjegavajte pretjerivanje. Odabir namještaja ključan je korak – birajte jednostavan namještaj jasnih i jednostavnih linija, a materijali neka budu prirodni. Pri odabiru tepiha, jastučića, zavjesa  i drugih tkanina, svakako imajte na umu njenu teksturu. S mekim i nježnim materijalima ne možete pogriješiti.

Na koncu, oslonite se na stvaranje ambijenta uz pomoć nezaobilaznih detalja, mirisnih svijeća, zanimljive lampe i slično. U nastavku donosimo popis stvari kojima ćete ovaj look jednostavno iskopirati.

1 Tepih, Lesnina, 2190 kn

2 Viseći luster Flos Aim, cijena na upit

3 Kožna fotelja, zebra.hr, 1290 kn

4 Okrugli stol, Perfecta Dreams, 3869 kn 

5 Ukrasni jastučić, Lesnina, 79,90 kn

6 Mirisna svijeća Sfera mirisa No.1, Naftalina, 130 kn

7 Stolić za dnevni boravak, Lesnina, 999 kn

8 Trosjed, Lesnina, 3999 kn 

9 Vaza, Lesnina, 99,90 kn 

10 Buket peonija, umjetno cvijeće, Ira Commerce, 30,24 kn

11 Stolica, Perfecta Dreams, 1089 kn

Cijeli stan pogledajte u videu.

Komentari