Ukrašavanje doma za božićne i novogodišnje blagdane

Dragi moji,

malo što me iz godine u godinu toliko veseli kao ukrašavanje doma za božićne i novogodišnje blagdane. U to vrijeme u meni navire djetinja zaigranost koja me motivira na smišljanje novih načina kićenja božićnog drvca oko kojega se okuplja obitelj, prijatelji, dragi ljudi.

Makar je mnogima bor nezamisliv bez klasičnih kuglica na njemu, odabrala sam DIY pristup u izrađivanju ovogodišnjih dekoracija za svoj bor.

 

drvce-4

 

List novina zgužvala sam u kuglice i omotala ih krep papirom. Kombinirala sam crvenu i bijelu boju krep papira čije sam krajeve ukrasila trakama. Nizanje tih improviziranih ‘bombona’ začinila sam postavljanjem prepoznatljivih božićnih slatkiša na ekološki bor koji bijelim granama neodoljivo podsjeća na pravi zimski ugođaj i imitira snijeg.

Crvene zvončiće poredala sam na policu ispod koje sam objesila bijele čarape s izvezenim crvenim motivima. Kako bismo u cijelom prostoru postigli isti ugođaj, u središte prostorije, na klupski stolić posložili smo svijeće zvjezdolikog oblika. Dva crvena jastuka na kauču te crveno bijela kombinacija papira za umatanje poklona idealno su se uklopili u naš blagdanski prostor gdje je u par poteza nastala prava božićna čarolija.

 

drvce-9

 

Vjerujem da će vas ovi mali trikovi inspirirati kako biste se poigrali te u svom domu unijeli blagdanski dug po svojoj mjeri.

Sretan Božić i uspješnu novu godinu od srca Vam želi

Mirjana Mikulec i ekipa InDizajna.

Komentari