Idemo van?

Donedavno smo tražili dodatni sloj mekanih i mucastih materijala poput umjetnog krzna ili gustih vunenih tkanina i „tješili“se  u ugodno namještenom unutrašnjem prostoru uz šalicu toplog napitka.

Dolazak ožujka i sve dužih dana konačno su nas izmamili iz topline našeg doma te nas sele na terasu, vrt ili barem na svjež zrak balkona. S toplijim vremenom i osunčanim krajolikom mijenjaju se i naši afiniteti prema prostoru u kojem boravimo. Vrijeme je, dakle, da se pozabavimo uređenjem vanjskih kvadrata!

Kako biste stvorili jedinstvenu proljetnu oazu potrebno je nekoliko ključnih elemenata. Prije svega, pripremite kutak za sjedenje koji će postati vaše omiljeno mjesto ispijanja kave. Odaberite stolicu ili klupicu od materijala koji nisu osjetljivi na djelovanje vanjskih čimbenika, što će značajno utjecati na njihovu dugovječnost. Ne zaboravite stolić za odlaganje knjige ili telefona, a uz nekoliko cvjetnih lončanica i teglica uskoro će sve izgledati ljepše i mirisnije.

Za intimniji večernji ugođaj pobrinut će se lampa nježnog svjetla ili nekoliko upaljenih svjećica. Točka na i proljetnog štimunga neka budu neki vedri glazbeni taktovi po vašem izboru.

Foto: Darko Mihalić

Imate li volje i malo spretnosti, predlažem da se i okušate u izradi kakvog dodatka za terasu. Ovaj zidni stalak za cvijeće samo je jedna od ideja koja će razveseliti vaš eksterijer, a kako ga izraditi pogledajte u videu:

Čeka li vas ipak opsežniji posao koji uključuje uređenje cijelog vrta i okućnice, imamo ideju i za to:

Komentari