Pozdrav iz Istanbula!

Dragi moji,

kao što smo obećali, u novoj sezoni vodimo vas u u europske metropole kako bismo pronašli najljepše interijere starog kontinenta. Prva postaja na tom putu nam je biser na granici Zapada i Istoka – Istanbul. Nažalost, nismo imali puno vremena za razgledavanje i istraživanje, počeli smo raditi i prije no što smo poletjeli iz Zagreba – ali smo zato uživali tijekom leta!

IMG_0298

Čim smo sletjeli, očarala me predivna arhitektura koja priča priču o bogatoj povijesti, spoju modernog i tradicionalnog, europskog i orijentalnog.

Zavirili smo u dom cijenjene dizajnerice interijera Esre Kazmirci koja je prava zvijezda ne samo u rodnoj Turskoj, već i šire. Esra nas je toplo prmila i pokazala kako izgleda njen dom, a već na prvi pogled bilo nam je jasno i zašto je toliko slavna.

IMG_0483

 

IMG_0479

 

Posjetili smo i dom arhitektice Hande Koksal. Razmjenile smo pokoju ideju, usporedile struku u Hrvatskoj i Turskoj i popričale o mjestima koja moramo obići dok smo u Istanbulu.

IMG_0472

Jedna od prepruka bio je hotel SuB Karakoy, smješten u istoimenoj četvrti. Povjesni Karakoy nalazi se na popisu svakog turista koji posjeti najveći turski grad, i to ne bez razloga – centar je to trgovine, pomoraca, ribara i svjetskih putnika. Smješten je uz luku i more, a ondje se nalazi i time inspiriran hotel koji smo posjetili. More, luka, brodovi, kultura i povijest ove četvrti bili su inspiracija za dizajn interijera. Rezultat – genijalan!

IMG_0395

 

IMG_0399

Jako nam se svidio i obližnji Colonie koje nam je Esra opisala kao novo i trendi mjesto u gradu. Ne znam što je bolje, hrana ili dizajn – za hranu ćete nam morat vjerovati na riječ, ali za izgled se možete uvjeriti sami.

IMG_0567

 

Istanbul_Mikulec-5

Uskoro se vraćamo u Zagreb, a do tada me pratite na Instagramu. Puno hvala kompanijama MasterCardTurkish Airlines i agenciji Alert što su nam omogućili posjet svim ovim divnim interijerima.
Lijep pozdrav od InDizajn tima!

Mirjana

 

 

Komentari