I mališani trebaju svoj mirni kutak

Bliže se zimski praznici koji obećavaju malo više slobodnog vremena, barem što se tiče naših školaraca. Zašto ih ne biste razveselili preuređenjem njihove sobice ili barem s nekoliko novih detalja? Ono što je svakom djetetu neophodno je miran kutak za spavanje, prostrani i udobni dio za učenje te veselo mjesto za igranje.

Te tri zone unutar dječje sobe mogu biti istaknute različitom bojom zidova ili dijelom zida, jer kao što dobro znamo, različite boje različito utječu na raspoloženje te su neke više prigodne za aktivnosti dok druge za odmaranje i opuštanje. Krevet, osim za spavanje, često služi i kao mjesto za čitanje pa ga obavezno oplemenite s nekoliko jastučića, ali i dobrom radnom lampom kojoj se može podešavati smjer svjetlosti.

Idealno bi bilo kad bi radni stol bio očišćen od svih detalja koji odvlače pažnju te omogućiti dovoljno prostora za knjige, crtanje, izradu projekata i pisanje školskih zadaća. Police iznad stola mogu poslužiti za sve one drage sitnice koje dječju sobu čine dječjom te za kreiranje prve dječje biblioteke. Uokvirite plakate omiljenih dječjih bendova ili likova animiranih filmova te njima ukrasite zidove i vrata sobe, a vrlo popularne su i zidne naljepnice čije ponuda svakodnevno raste. Lijepi i prostrani tepih pruža djeci mogućnost igranja po podu te naravno toplinu čak i kad zaborave obuti šlapice. Poseban mali stol i nekoliko stolica savršeno su mjesto gdje vaša djevojčica može prirediti „čajanku“ za svoje prijateljice ili vaš dječak organizirati utrku autića.

 

Komentari